Live healthy, never starve yourself!

Jag vill ta upp något som jag tog upp för några månader sen igen. Jag vet att det är ett väldigt känsligt ämne men jag måste ändå ta upp det. Det jag vill ta upp är ätstörning och personer som strävar efter att bli så smala som möjligt och samtidigt tror att dem är hälsosamma när dem lever på ett salladsblad i veckan. 
 
Imorse när jag kollade igenom instagram så hamnade jag misstag på en "anorexia" hashtag där massa tjejer lägger upp bilder på sig själva och andra superdupersmala tjejer som säger att dem antingen är feta eller att det är deras drömkropp. Dem hashtagar saker som "starvingforperfection" och "size00". Det som gjorde mig helt paff var inte dessa människor utan alla kommentarer som uppmuntrar dem här tjejerna att fortsätta svälta sig själva, att fortsätta fasta som dem så fint kallar det.  Jag lider med dem här tjejerna för att dem hamnat i en ond spiral helt enkelt, deras strävan att bli smala har gått överstyr. 
 
Min största rädsla när jag började äta nyttigt var just att hamna i en sådan ond spiral, att min vilja att bli smal skulle ta över viljan att vara hälsosam men jag vet att jag har en hälsosam syn till mat. Jag äter mat, mer än många ser mig göra och jag har fortfarande gått ner i vikt, främst i fet. Jag har aldrig varit rädd för mat för jag vet att svälter jag mig själv så förstör jag min kropp vilket är det sista jag vill göra, jag vill må bra! 
 
Det största problemet jag ser är vårt samhälle, man ska vara smal,  helst lika smal som modellerna för anses som fin enligt många. Jag hoppas den trenden försvinner, att det är en hälsosam kropp med kurvor som är det viktiga. Många tjejer vill ha thigh gap, dem tycker det är snyggt men jag har sagt det förr och säger det igen. Alla kan inte få det där jävla gapet mellan benen. Du kan vara väldigt fetaste människa och ha ett thigh gap men även väldigt smal och inte ha ett. Det beror helt enkelt på hur långt ifrån dina höftben ligger. För mig är det fysisk omöjligt att få thigh gap om jag inte går ner till typ 35-40kg, vilket absolut inte är värt det. Det betyder alltså en viktnedgång med 30-35kg för min del... 
 
Jag märkte även när jag kollade på denna sida att dessa tjejer inte mår bra psykiskt, dem hatar sig själva och tror att dem kommer tycka om sig själva mer om de blir smala. 
 
Jag vill bara uppmana alla där ute att om ni ser en tjej (eller kille) som ni verkligen ser har ett problem som tex ätstörning,  hjälp den där personen på något sätt för att den ska se att den är tillräcklig, att den inte behöver svälta sig själv för att gå ner vikt, att man inte behöver vara smal för att vara fin,  att det inte krävs att man äter var 3:e dag  för att bli smal. Det värsta ni kan göra att uppmuntra dessa personer att fortsätta leva som de gör för det förstör kroppen men även mentalt mår man inte bra.  Vill man må bra, vill ha man energi och vill man få en fin kropp måste man äta mat, thats it. 
 
Jag får just nu ofta höra att det verkligen syns skillnad på min kropp. Det jag gjort är att äta nyttigt och gymma, det är det. Jag har aldrig hoppat över en måltid och jag kommer aldrig svälta mig, aldrig aldrig aldrig! Jag vill bara säga att det går, ät nyttigt och träna så kommer ni se skillnad på er kropp, svält er inte för då förstör ni er kropp för ett skönhetsideal som inte är hälsosamt och som inte håller i längden! 
 
 
Det finns många killar med ätstörning också det vet jag men jag är mer insatt i tjejer med ätstörning så hoppa inte på mig med kommentarer om att jag bara skriver om tjejer (hände förra gången jag tog upp det) 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna Svensson

läsvärt inlägg!!!

2014-04-05 @ 21:40:50
URL: http://jonza.blogg.se
Postat av: Maria

SV: Ja, den är underbar.

Håller med helt och hållet. Jag tränar 4-5 ggr i veckan (springer, dansar, rider och styrke tränar)
men ändå har min kompis (som är kortare än mig och äter mer än mig) ett tigh gap och är allmänt smalare, och hon har sagt det själv, hon tränar aldrig. Det tror man inte om man ser henne, hennes mage är också väldigt vältränad... men vissa föds så och jag är nöjd med mig själv även om jag inte är pinnsmal! Och att vara hälsosam är så mycket bättre än att svälta sig själv, att svälta sig själv är aldrig ett alternativ!

2014-04-06 @ 11:07:12
URL: http://shockingglamour.blogg.se
Postat av: Jen

Så länge man mår bra av hur man lever å hur man ser ut så tkr jag att det inte spelar någon roll. Men varken att svälta ihjäl sig eller att hetsäta får ens kropp att må bra. Håller med dig till hundra!

2014-04-06 @ 11:15:39
URL: http://rnbme.blogg.se
Postat av: Felicia

Ja det är hemskt, men sen att vissa vekrligen har svårt att bli av med anorexia, usch hemskt är det!
bra inlägg
puss

2014-04-06 @ 11:29:11
URL: http://fjaelkis.blogg.se
Postat av: hanna

jag vet inte, men det borde den göra ! :D

2014-04-06 @ 14:34:00
URL: http://fitnessinspiration.se/
Postat av: B R O W N S U G A R

Fruktansvärd sjukdom :(

2014-04-06 @ 14:48:16
URL: http://www.brownsugar.blogg.se
Postat av: Charlotta Hägg

Sv: Jaa, det var verkligen synd!! Vad har du gjort denna helg då? :) KRAM

2014-04-06 @ 15:20:16
URL: http://charlottahagg.blogg.se/
Postat av: VERONICA - modeblogg

Så sant, så inspirerande och så otroligt tankeställande. Riktigt bra text tjejen, och otroligt bra att du tar upp detta. Du är en sån inspiration! :) Kramkram

2014-04-06 @ 16:21:49
URL: http://vveronicas.vionno.se
Postat av: Tina

Jag förstår det! Det är inte bra att ha så höga krav på sig Själv ju!:( mycket härlig bild! Du har väldigt intressanta inlägg!:)
Hoppas du haft en fin helg och får en bra start på veckan!
Kram!

2014-04-06 @ 19:57:51
URL: http://tinaolofzoon.blogg.se
Postat av: Amanda Johansson

Bra skrivet! Håller med dig helt och hållet.
Du är grym tjejen :)

2014-04-08 @ 15:11:21
URL: http://amandaevajohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0