Stå upp för de kristna i Mellanöstern

Livet rullar på i fullrulle och ingen tid alls att sitta vid datorn. Nu på sommaren känner jag att jag hellre är på stranden eller med mina vänner än att sitta hemma och skriva inlägg på datorn. Jag hade kunnat skriva inlägg från mobilen men de blir alltid så kassa så kör hellre på kvalitet före kvantitet. 
 
Nu till något helt annat än träning och hälsa.
Det händer just nu massa saker i världen, krig på flera håll och utrotningar av etniska grupper på andra håll. Bla mördas kristna i Irak på samma sätt som för ca 100 år sedan då Seyfo ägde rum. Mitt folk har Seyfo fortfarande färskt i huvud och hjärta så att detta sker i Irak och Syrien idag igen gör oss bara mer villiga att få västvärlden att agera och sluta blunda.
 
Isis märker kristna hem med den arabiska beteckningen för "N" som är första bokstaven på ordet för kristen i ovannämnt språk. De har gett dem kristna i Mosul ett ultimatum om att fly, konventera till Islam, betala en högskatt eller Dö. Mosul har nu tömts på kristna och det var förut en av de kristnas urstäder. För första gången på 1600 år hörs inte kyrkoklockorna eller gudtjänsterna i staden. Människorna som är på flykt vet inte var de ska ta vägen för att ISIS tagit alla deras tillhörigheter. Världen står bara och tittar på. Varken Carl Bildt eller någon annan från Sveriges regering har öppnat käften angående det här utan de är väl antagligen för upptagna med att bojkotta israelitiska apelsiner...
 
På samma sätt som Hitler märkte ut judar, märker ISIS ut kristna. Ingen vettig människa på planeten tycker att förintelsen  av judar var något bra. Vi lär oss om det på historielektionerna, om hur hemskt det faktiskt var när judar gasades ihjäl men det händer en förintelse nu också, det händer häribland oss, just nu! Det är inget avlägset, det är inte några människor som redan är döda som utför detta utan det händer nu, några timmar bort med flyget. Alla tänker vi att hur kunde folk vara så blinda, hur kunde folk låta förintelsen ske, hur kunde folk vara så hänsynslösa? Flera av dem som tänker så är även de som blundar idag, de som inte står upp för andra folkgrupper, som bara tänker på hur bra de har det i västvärlden. Många tror att bla Sverige är immun mot krig och konflikter men sanningen är att på några ynka sekunder kan vår trygghet i Sverige utplånas. I dagens samhälle vet vi mer, vi är mer globala och vi ser saker ske hela tiden. Ingen ska kunna blunda men ändå gör en stor del av folket det! 
 
 
Demostrationer kommer hållas på flera håll i Sverige, Europa, USA och Australien för de kristnas situation i Mellanöstern.  I Stockholm hålls den på lördag i Mynttorget kl 12. Visa att du bryr dig och ta dig till någon av demostrationerna som hålls på olika städer. På facebook finns mer info om var och när olika demostrationer hålls. Alla som bryr sig om att kristna slaktas och utrotas i Mellanöstern bör ta sig dit,  spelar ingen roll religion eller folkgrupp! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0