Jalapenos?

Varför jag äter Jalapenos är en fråga jag ofta får! 
 
Jalapenos och all annan chili är naturliga fettförbrännare. Detta innebär att man inte behöver köpa några onödiga tabletter för att man ska kunna förbränna extra fett. Dessutom är det inte bara chili och jalapenos som har den effekten utan även kaffe för jag har märkt att sen jag började dricka kaffe så har jag blivit mätt och springer till toan oftare haha. Brukar dricka det innan träningspassen eller powerwalken för att få bäst effekt.
 
Capsicin är ett bioaktivt fettlösligt ämne som förekommer i chilipepparfrukter och är det ämne som tillskrivs chilins fettförbrännande och energiförbrukande egenskaper.Det är capsaicinet som gör chilin så stark och är ett ämne som innebär en smärta i kontakt med neuroner på vår kropp, både på vår hud och i munnen. Ju mer capsaicin i en chilipepparfrukt desto starkare och ju mindre frukten är desto starkare är den i regel.
 
I en studie från 2003 gavs en glukosdrink till en grupp kvinnor där hälften fick 5 gram färsk chilipeppar. Både lägre blodglukossvar och en signifikant ökning av ämnesomsättningen kunde uppmätas för de som fick chilipeppar tillsammans med druvsockret. Ökningen för ämnesomsättningen var 20% och varade upp till 30 minuter

Denna ökade energiförbrukning är heller inte unik utan stöds av annan forskning likväl och det mesta tyder alltså på att du ökar din ämnesomsättning något då chili och andra starka kryddor och detta gäller främst akut efter måltid.Chili är gott i maten och dessutom innehåller det faktiskt en hel del C-vitamin och antioxidanter. Det finns en hel uppsjö av olika pepparfrukter att botanisera bland och alla har de olika smaker, styrkor och användningsområden. 

Källa: Träningslära
 
 

Kommentarer
Postat av: Cindy

Dricker du svart kaffe då? Jag fuskar alltid med kaffe, dricker inte svart ): kör lite socker och mycket mjölk haha

svar:
När kommer ditt inlägg md perodisk fasta? (:

Svar: Yes jag kör på svart faktiskt :))) det kommer imorgon, håll utkik ;)
Esmeralda Halef

2014-06-22 @ 17:40:25
URL: http://ciiinddynhaaam.blogg.se
Postat av: HJJONSSON

Åh intressant! :D

2014-06-22 @ 22:39:06
URL: http://www.hjjonsson.se
Postat av: Kajsa-Stina

Hej! Fin blogg, va gärna med i min "veckans blogg".

jag har hört talas om att chili är bra för fettförbränningen, har dock aldrig vetat vilket ämne i chilin som är bra för fettförbränningen. Kul fakta.

2014-06-23 @ 12:25:04
URL: http://spystina.blogg.se
Postat av: Elvira

Åh vilken fin blogg du har :D Lust att göra ett bloglovin byte? :)

2014-06-23 @ 16:33:43
URL: http://elvirall.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0