Periodisk fasta

SOm jag sprev tidigare så har jag börjat med periosdisk fasta. Jag kör den periodiska fastan som heter Lean Gains eller 16:8 som de flesta känner till den som. Jag ska bara testa detta och se hur min kropp reagerar på att äta på det sättet. 
 
Detta innebär att man äter under 8 timmar på dagen och fastar resterande 16. Mitt ätfönster ligger mellan 12-20 men man kan egentligen göra som man vill när det gäller tiderna. Man har egentligen även ett träningsupplägg som man följer men jag följer endast sättet att äta. Jag tränar som jag brukar göra. 
 
Under träningsdagar ligger man på ett litet kaloriöverskott och på vilodagar ligger man på ett ungefär lika stort underskott. Det gör att man på en vecka, om man tränar 3 gånger, hamnar på ett litet kaloriunderskott totalt sett. Proteinintaget hålls högt hela veckan, gärna 2 gram per kilo kroppsvikt. På vilodagarna äter man mer fett och mindre kolhydrater och på träningsdagarna så äter man mindre fett och mer kolhydrater. Kyckling, lax och kött håller dig mätt längre, ger mer vitaminer och näring samt höjer din metabolism rejält.
 
Många äter bara 2-3 gånger per dag på ett leangainsprotokoll, något som går emot traditionell kostlära. Men det finns inga bevis för att fler mål gör dig smalare eller att färre gör dig fetare. Då kalorier i form av vätskor inte ger samma mättnad som mat bör du undvika att dricka dina kalorier. När det handlar om att ligga på ett underskott av kalorier flera dagar i veckan är det av högsta vikt att man använder alla knep för att slippa känna hunger. Mjölk, juice och läsk byts alltså med fördel ut mot vatten och kaffe. Proteindrycker ersätts helst med riktig mat innehållande protein. 
 
Största målet ska vara direkt efter träning. Jag har de senaste dagarna gjort så att jag tränat mellan 10-12 och bryter fastan där direkt efter träningen. 
 
Jag testar egentligen den för att jag vet att Peter Blaha kör på den så tänkte varför inte testa och se hur kroppen reagerar. Reagerar den inte på bra på dieten så slutar jag! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emma!

Hoppas det funkar bra för dig!

2014-06-23 @ 15:35:58
URL: http://emmaerixon.blogg.se
Postat av: VERONICA - modeblogg

Gud så intressant! Låter ju riktigt spännande, hoppas på recension på resultat osv :) Ska man kanske testa detta! :) Hoppas du får en grym start på veckan, kramar på dig fina du!

2014-06-23 @ 15:49:39
URL: http://vveronicas.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0