Cheeeatday!!

Heeej!

Sorry för dålig uppdatering, finns en anledning till det men den får ni veta om några dagar, tills dess kommer det bara fortsatt dålig uppdatering.

Tack för alla era fina kommentarer, svarar på dem så fort jag kan! 

Idag är det nyårs afton och äntligen har jag cheatday! Jag kommer äta allt jag vill idag fram tills imorgon på morgonen då nyårsfesten tar slut. Jag kommer ta kort på allllt jag äter idag och jag kan lova att jag nog säkert kommer må dåligt och sen i värsta fall spy då min kropp inte är van vid att äta så mycket skräp och sött! Kommer proppa i mig allt jag e sugen på idag så som tex en nutella macka t frukost på hederlig vit syriansk bröd hehe! 

Anyway hoppas ni får en toppen nyårsafton och ha ett gott nytt år allihopa! 


Jag, slutet av dagen hahahh

-

 

Avundas

Jag avundas verkligen folk som kan springa i flera timmar, som kan stå på ett löpband i typ 1 timma eller som cyklar i 1,5 timma. Jag verkligen avundas sånna människor för jag skulle aldrig klara av det. Jag tycker cardio är det tråååkigaste som finns och tröttnar snabbt. Att köra HIIT intervaller har hjälpt mig att fortfarande köra det då jag slipper sitta på den jävla cykeln i mer är 15 min. intervaller är lite roligare men asså att bara typ springa i 30-40-50 min, hur orkar folk med sånt?? Jag skulle också vilja kunna göra det men jag tröttnar så fort och eftersom jag inte kan variera så mycket pga mitt knä så blir det typ 5 min på cykel, max max 30 min!!
 
Jag avundas verkligen er som springer så, de är grymt bra! *tummen upp* för er :D
 
Någon som har tips på hur jag ska kunna tycka det är kul?
 
 

Mitt 2013

 

Mitt 2013
har varit en riktig berg och dal bana där jag ibland mått hur bra som helst men ändå inte. 2013 är året då jag växt som person och slutat bry mig om andra utan tänker mer på mitt välmående för en gångs skull. Den händelsen som jag kommer komma ihåg mest från 2013 är när jag skadade mitt knä och var tvungen att operera, det har gått 10,5 månader sen jag skadade knät men än idag har jag dagligen ont och kan inte vara 100% fysisk aktiv, det kommer jag aldrig kunna vara utan jag kommer få men för livet av denna knä skada. Sen jag operades så hatar jag sjukhus, undviker dem gärna och jag vågar inte kolla på sjukhus serier heller då jag får flashbacks. 
 
2013 är även det året då jag verkligen BESTÄMDE mig för att bli hälsosam, innan har jag väl tyckt att jag varit hälsosam och att jag får unna mig saker hela för att jag tränar så mycket men ack så fel jag haft kan jag säga. Man kan vilja mycket men man måste bestämma sig vilket jag gjorde redan i januari men efter min skada hamnade jag i någon depression som ledde till att jag istället började tröstäta. 
I September så började jag om igen då jag och 2 vänner skulle börja tillsammans med detox och sedan fortsätta med att äta clean men den enda av oss som utförde detoxen var jag och sen dess har jag ätit nyttigt och försökt ändra min livsstil
 
Jag har rest en del under 2013 då jag bla åkte till Rhodos i Juni, London i Augusti och flertalet gånger ner till Göteborg. En sista resa är planerad 2013 och de är att jag åker till Tyskland.
 
Jag umgicks mycket med mina vänner, skaffade mig nya vänner och insåg vilka jag klarar mig bättre utan. Jag jobbade under sommaren och gick även på Rihannas konsert. 
 
Min telefon återställdes när jag uppdaterade till IOS 7 vilket ledde till att 2500 bilder försvann, jag typ grät och jag hade en tyst minut för dem. Har inga bilder kvar från London och i somras :(
 
Sammanfattningsvis vill jag bara säga att även om detta år har varit ett av de värsta åren så har det varit året jag vuxit som person och det året jag verkligen satt upp mål för mitt liv att klara! 2013 skulle bli mitt år och det blev det men på ett annorlunda sätt än jag tänkt mig
 
 
London <3 Älskar den staden!  (enda bilderna jag har kvar, från min FB)
 
 
Rihannas konsert i globen. Enda bilden därifrån :(
 
 
Jag startade denna blogg
 
 
 Jag och min bästa vän <3
 
Rhodos
 
Första gången jag tränade efter knäskadan
 
Operationsdagen
 
Dagen jag skadade knät, tog mig till akuten direkt från matchen, fortfarande i matchkläder.
 
Första gången jag sprang och sköt sen min skada, man ser att de ser helt cp ut, speciellt när jag springer :/
 
 
 
Hur var ert 2013?
 

Gym

Tja!
 
Idag promenerade jag till solariumet för att sola en sista gång innan nyår och gick sedan till Täljehallen för att träna. Jag kollar sedan Facebook en snabbis för att se var vår träning är men så står det att den blivit inställd, tydligen inte bara jag som missade det utan nästan halva laget var redan i hallen. Halvt sura eller inte halvt utan typ rasande sura var ni nog alla men inget jag tar upp här utan vi tar det intert inom laget istället. 
 
Iaf så gymmade vi och jag körde rehab och drop 10 workout plus lite mage. i slutet rullade jag på en trigger point rulle och assså ni förstår inte hur mycket jag älskar det. Bästa redskapet i gymmet, no doubt about it!
 
Tack för alla era fina kommentarer förresten,  ni gör mig så glad!! :D
 
 
 
 

Ingen godis? varför?

 
God jul! jag har en fråga: Varför unnade du inte dig godis på julen? Äter du inte godis alls?? Det är ju bara jul en gång per år.
 

God jul på dig också! 
 
Jag unnade mig inget godis eller onyttigt under julen för att jag satt upp ett mål där jag skulle klara av att inte äta något onyttigt eller sött fram tills nyår då jag ska ha cheatday. Det var många som försökte trycka i mig onyttigheter på julen men jag sa nej för att jag visste att det bara är en vecka kvar till cheatday och varför förstöra mitt egna mål bara för att det är jul, jag blev lika mätt och belåten som alla andra och jag hade lika kul på festen även fast jag bara drack vatten. När jag satte upp mitt mål för snart 3 månader sen så visste jag att jul skulle komma, det är ju inte så att julen bara ploppa upp innan nyår bara iår utan jag var inställd redan från början att inte äta onyttigt och sött på julen. Jag kan säga att jag är stolt över mig själv då jag klarade det även fast alla bad mig bara ta en bit choklad, äta en godis bit etc. 
 
 
 
 

Vad gör man åt knän som hoppar ur led?

Jag såg denna video på Ida Wargs blogg och det kanske är någon av er som undrar just detta. Mitt knä har hoppat ur led 3 gånger vilket resulterade i att jag var tvungen att operera men annars i vanliga fall så ska man lyssna till det kriopraktorn i videon säger. Man måste stärka upp knät väldigt mycket men jag vill att ni ska tänka på att muskler inte kan ersätta leder. 
 
Jag hade väldigt starka ben när jag skadade mig och min sjukgymnast sa att jag inte kunnat förhindra min skada igen utan den hade hänt förr eller senare ändå då hon och alla andra tror att mina leder var så pass uttänjda att inte muskler kunnat ersätta dem.
 
Om knäskålen bara hoppar ur led så är man fullt frisk inom 1- 3 månader. Vid operation så ska man vara 100% efter 4-6 månader men jag har varit borta 8 mån sen min operation och 10 månader sen min skada så detta gäller inte alla.
 
 

Yolo

 

Bootea

Hej!!
 
Jag har precis beställt bootea som är ett te som man dricker varje dag och varrannnan kväll i 14/28 dagar som hjälper till att rensa kroppen från allt skit och alla slagg produkter. Den hjälper även till att gå ner i vikt då den får igång metabolismen bla. Jag har köpt för 14 dagar då det räcker för min del. 
Jag har aldrig testat ett sådant här te förut så vi får se om det hjälper. Jag beställde idag från bootea UK som har fraktfritt bara idag, annars kostar frakt till Sverige 3 pund.
 
Detta ska den ha för effekter:
  • Öka din ämnesomsättning
  • Bränna kalorier och omvandla mat till energi
  • Bränna fett och motverka fettlagring
  • Reglerar blodsocker
  • Bistå i matsmältningen
  • Dämpa aptit
  • Förbättra hudens hälsa
  • Förbättra kvaliteten på sömnen
  • Rensning och avgiftning
  • Tillåt dig att nå din hälso / viktminskning mål

Vi får se om den hjälper, jag kommer även använda mig av matschemat jag körde med sist jag detoxade och kanske även ta ett par recept från booteas egna matschema som man kan köra efter. 

 
 

My christmas

God morgon!
 
Jag kom hem från julfesten runt 4 inatt och kan säga att jag extremt trött även fast kl är halv 2. Brukar inte sova såhär länge, är inte van hahah. 
 
Eftersom många tyckte att jag skulle ta massa bilder och berätta om mitt julfirande då det är lite annorlunda än vanligt svensson firande så tog jag ett par bilder. Ville ta fler men jag ville ju inte precis ta upp mobilen i kyrkan och ta kort, känns respektlöst att hålla på med telefonen i kyrkan jag.
 
Anyway så gick vi till kyrkan på morgonen, var där till 13 tiden och tog även nattvarden vilket då avslutade min fasta. Efter det gick vi hem och vi fixade maten och åt oss överdrivet mätta haha, jag hade jätteont i magen efteråt. Därefter åkte vi till min äldsta farbror där alla samlas och umgås lite. Det hade varit hos mina farföräldrar om de levde men de gör de tyvärr inte. Efter det går alla män från hus till hus och hälsar god jul till hela släkten, jag hängde också på fram tills att vi kom hem till oss, då stannade jag hemma och började fixa mig lite till festen på kvällen. 
 
Kvällen kom och mina kusiner hämtade mig och vi åkte till den årliga julfesten. Där fanns det en  syriansk artist och DJ samt 900 "gäster". Det var sååå mycket folk och man kunde knappt dansa för att de blev alldeles för trångt. Kaos måste jag säga men det var en helt ok fest ändå.
 
Julmaten. Vi blandade lite syrianskt och svenskt då vi hade syrianska maträtter men även prinskorv och julskinka
 
Börjar lägga fram godsakerna tills männen kommer
 
Innan jag skulle till festen
 
 
Mina tidigare svagheter. Idag åt jag inte en enda godisbit och det är jag stolt över själv att jag inte gjorde. Blev erbjuden godis på varje ställe vi var på, tackade och tog emot men gav godiset sen till mina syskon. Istället för det ovan åt jag det här under vilket var mina nyttiga bakelser som även fick godkänt av en av mina farbröder(enda som vågade smaka haha) 
 
 
 

Edo bricho

God jul eller Edo bricho som vi säger på syrianska. 

Jag har precis kommit hem från kyrkan och vi håller på att ställa fram all mat

Har inte så mycket tid att blogga nu men hoppas ni får en härlig dag

Fick förfrågningar om bilder på maten vi äter etc på julen så absolut kommer det i ett inlägg idag eller imorgon 
Workout in Göteborg

ÄNTLIGEN!! Har försökt få upp den här videon i över en månad nu och har kontaktat videofys kundtjänst men de har inte svarat men kunde äntligen fixa problemet nu när de uppdaterat sin app!! Hehe där kunde jag knappt göra 2 chins (i slutet). Nu kan jag göra 4 och 5/6 haha, hade ett par cm kvar till 5 när jag körde sist hehe

Senare kan iaf jag se ganska stor skillnad på min mage, jag har hunnit mäta mig 2ggr sen dess så ja de har hänt saker på den fronten. Börjar även sakta men säkert hända grejjer på armarna

 

Gillar ni sånna här videos? Bör jag göra dem oftare?

 


Vissa firar jul, andra tränar

God jul på er alla!!
 
Eftersom jag firar jul imorgon så hade jag inte direkt något för mig så jag och min lillasyster tränade lite. Jag visste inte om täljehallen skulle vara öppen idag och orkade inte riskera att ta mig dit och den visar sig vara stängd så jag körde ett mag program från en app som heter PumpUp! En jättebra app måste jag säga.
 
Jag körde även lite squats och bänkpress med min 22kg tunga lilla syster, inte värsta vikten men bättre än ingenting alls hehe! sen så dödade jag typ henne när jag tvinga henne köra plankan, armhävningar, situps och bryggan hehe #dontleaveyourkidsalonewithesme hahaa ;)
 
Hoppas ni får en toppen dag med era nära och kära och hoppas att ni får fina julklappar!! 
 
 

Recept: Gingerbread cookie dough chocolate cups

 
ca 14 st
Du behöver:
Pepparkaksdeg:
1 msk havremjöl (mal havregryn i en matberedare)
1 msk kokosmjöl
1/2 skopa (15g) whey complete vanilj
1 msk sukrin gold (eller valfri sötning)
1 msk osötat äppelmos
1,5 tsk pepparkakskrydda
 
Överdrag:
80 g sockerfri mörk choklad (eller valfri choklad)
 
Gör såhär:
1. Blanda ihop ingredienserna till kakdegen i en liten skål. Är degen för lös, ha i lite mer kokosmjöl. Degen är  förövrigt grymt god att äta som den är, smakar precis som pepparkaksdeg! 
2. Smält chokladen i en skål i micron (ca 1-1,5 minut) och fyll sedan botten av små knäckformar med chokladen.
3. Rulla små bollar av pepparkaksdegen och lägg en i varje knäckform.
 
 4. Täck bollarna med resten av chokladen och ställ in i kylen tills chokladen stelnar.
 
 
 
Fler bilder kommer upp när dem är helt klara, de står i kylen för tillfället och stelnar!! :)
 
Recept taget ifrån: Tastyhealth

Svar på kommentar

 
Vad är dina mål med basketen?
 
Mina mål just nu är faktiskt att komma tillbaka till planen och sedan ska jag utgå ifrån det. Jag är inte ens säker på att mitt knä verkligen kommer hålla och att smärtan jag har varje dag kommer vara ihärdig, det är inte säkert att även fast jag får klartecken från alla möjliga håll att mitt knä verkligen håller i praktiken. Just nu är rädslan att skada mig igen större än glädjen jag har för sporten men okej nu tänker vi positivt istället. 
 
Ifall jag kommer tillbaka så är målet just nu att vinna SM guld och även köra mitt sista Scania Cup denna säsong. Jag kommer ta en säsong i taget och mest av allt vill jag ju gärna spela i Damligan och även utomlands men helt ärligt så tror jag inte att jag tar mig utomlands. 
 
Skolan kommer före basketen och det är just det som kommer påverka hur mycket tid jag lägger ner på sporten.
 
 RM Guld 2012 - Bästa stunden i min basketkarriär hittills, helt klart!
 
 

Sola, gym och nya naglar - freshness!

Tja! 
 
Inte varit på hemma på hela dagen då jag vid 10 promenerade till solariumet och solade i 15 min, började promenera till Täljehallen, får veta att den är stängd (chocken som uppstår, täljehallen är aldrig stängd, ALDRIG), kommer halvvägs hem när en kompis ringde och sa att de har öppnat så jag vände och gick dit för att gymma. Jag körde min rehab. Det såg lite halvt cp ut i sista rundan av mina hopp då jag började bli rädd för mitt knä hehe, finns på video som jag kan lägga upp här vid intresse. 
 
Sedan blev det Drop 10 workout som jag nu kört 2 dagar, hur går det för er som är med i utmaningen?? Någon mer som vill delta? Klicka HÄR för att komma till inlägget om Drop 10 workout. Alla som deltar får en länk i ett inlägg
 
Jag körde även lite chins och var väldigt nära att klara 5 st, vilket är målet för tillfället. 
 
Blev en promenad hem, snabb dusch och sen snabbt iväg till en kompis till mig som gör gelenaglar. Snygga blev mina tycker jag faktiskt. Jag gjorde babyrosa stilettos med dekoration på ringfingrarna. Efter det åkte vi och handlade och här sitter jag nu. Äntligen hemma och kan varva ner!
 
Känns så himla fräsht att ha gelenaglar och att ha fått lite bränna. 
 
Hoppas ni haft en bra dag :)
 
Ser så konstigt ut när jag gör chins, de ser typ ut som att jag spänner mina axlar jättemycket, ska snacka med min fystränare om de, kanske finns något att göra åt saken eller så kanske jag gör chins fel?!
 
 
 

tester, tävlingar och lagmiddag

Igår var en hektiskt dag då jag först hade skolavslutning, gick sedan en snabbis på stan för att handla julklappar, solade, skyndade mig hem för att äta och sedan åka raka vägen till min sjukgymnast för att göra tester för mitt knä. Det går framåt men det är inte tillräckligt bra för att jag ska få börja spela basket med kontakt än så vi har gjort om ett nytt knäprogram för mig så att de svagaste blir bättre. Behöver explosiviteten i mitt högra knä vilket jag inte har än. Om 2 veckor blir det nya tester och vi får se hur det blir då.
 
Efter det gick jag till hallen och gymmade. Körde det där drop 10 workout och jag kan säga att ni som är med kommer dööö, det tog 30 min att genomföra men jag var dygnsvettig efteråt så om det fortsätter så här kan jag nog lova att jag både blir starkare och smalare tack vare denna workout (fick lite ont i knät av alla utfall och squats så idag blir det vila)
 
Däreefter hade vi träning med Knights (killaget) och då körde vi massatävlingar där man vann olika priser vilket bestod av godis och läsk. Jag vann inget och missade typ allt förutom när jag fick lite flow från ingenstans och satte 8 treor på 30 sek. 
 
Sen så duschade vi och fixade oss, drog till Olearys och käkade med laget och killarna. Det var kul att göra lite saker med laget, bra för sammanhållningen måste jag säga. Alla var tvungna att äta hambugare men jag fick lite speciell mat då jag fastar och inte kunde äta de. För min del blev det lax, räkor och sallad. 
 
Just nu bakar jag nyttiga pepparkaksmuffins och de är just nu i ugnen och gräddas, mums! 
 
 
 
 
 

Plattare mage till jul?

Jag fick hem ToppHälsa tidningen igår och jag måste säga att jag älllssskkkar den tidningen! Alla som gillar träning och kost borde helt klart prenumerera på den!!
 
I den hade de ett avsnitt där de påstår att man kan få en plattare mage på 3 dagar och jag tror att det går då deras tips är till för att minska en uppsvullen mage eller gasig mage vilket många nu vill göra till jul. För att verkligen få en konstant platt mage kommer i ett annat inlägg
 
Nedan ser ni en del av tipsen de hade och jag måste säga att jag verkligen lärde mig något nytt!! 
 
Skippa vetemjöl
Även om du inte är glutenintolerant kan reagera när den äter gluten och många brukar känna sig uppblåsta av just vetemjöl så skippa det i ett par dagar. Satsa istället mer på grönsaker, protein och nyttiga fetter. 
 
Välj rätt fibrer
Fullkorn och fiberrika flingor är nyttiga men kan ge gaser om man äter för mycket då de innehåller olösliga fibrer. Lösliga fibrer är det man bör äta av istället om man inte vill bli uppblst och dessa finns i blandannat rotfrukter, bär, grönsaker och psyllium frön. 
 
Lagom med frukt
Ät lagom mängder med frukt och undvik helst äpple och päron då fruktsockret inte bryts ner utan bildar istället gaser. Bra frukter att välja bland är grapefrukt, jordgubbar och blåbär.
 
Krydda smart
Undvik salt då det binder vatten. Kolla även till så att inte färdiga kryddor innehåller mycket salt utan krydda istället din mat med kanel, ingefära och grukmeja vilket har visat tecken på en mindre svullen mage. 
 
Byt tuggummi mot mörk choklad
När man tuggar tuggummi sväljer väldigt mycket luft som get upphov till uppblåsbarhet. Ät istället mörkchoklad som har det rätta fettsyrorna. 
 
Stressät inte - tugga maten!!
Sväljer du maten halvtuggad följer det ofta med luft då fungerar matsmältningen sämre vilket i sin tur kan ge gaser och en svullen mage. 
 
Drick rätt
 Att dricka vatten är jätteviktigt och man bör dricka väldigt mycket för att "tömma" kroppen på orenheter. Undvik safter, kaffe och kolsyrat vilket ger en uppblåst mage
 
 
 
 

Utmaning


Jag ska testa det här och verkligen se vilka resultat jag får, troligtvis inte 10 pounds men kanske en starkare kropp! Det är 3 veckor till min 18 års dag så jag ska köra det här varje dag fram till dess plus all annan träning jag håller på med, vi får se hur skillnaden är till dess 

Någon annan som vill köra på denna? Se det som en utmaning, om du vill v med! Kommentera så länkar jag alla som deltar. Vi kör på den till 11 januari (min födelsedag). På jul och nyår får ni göra som ni vill men jag ska vila de två dagarna 

3 månader

Hej!
 
Jag har haft fullt upp de senaste dagarna då jag haft 4 prov denna vecka i skolan men nu är äntligen skolan slut och vi ska bara dit en snabbis för avslutning imorgon. Det har varit en bra och händelserik termin för min del och nästa termin hoppas jag kommer vara bättre, jag ska jobba hårdare och plugga mer.
 
Anyway så har det faktiskt nu gått 3 månader sen jag började äta healthy och med det har även stora framsteg kommit, inte bara på hur jag ser ut utan även styrkan. Under dessa tre månader har jag fått kämpa mycket för att klara av att inte äta onyttiga saker, jag har kämpat och kämpat med att inte frestas när mina vänner sitter framför mig med en godispåse och äter eller att jag får 1000 snapchats om dagen där folk tar kort på deras onyttiga mat och sötsaker. Det har varit jobbigt, det kan jag inte säga att det inte varit men jag är stolt över att säga att jag inte haft en cheatday på 3 månader och jag planerar inte på att ha en förens på nyår, då kommer jag ha cheatday och äta allllt jag vill. Folk tror det varit lätt, dem tror att jag klarar av att vara utan onyttigheter hur lätt som helst men jag kan säga att det är jobbigt, jo det blir mycket lättare efter någon månad men suget finns alltid kvar. Varför jag inte haft en cheat day sen jag började är för att jag satte upp ett mål för mig själv att inte cheata förens till nyår och efter det kommer jag nog ha cheat day kanske 1 gång i månaden. 
 
Okej så nu undrar ni säkert hur det gått. Sammanfattning ser ni nedan. Jag har inte vägt mig så kan inte säga hur mycket jag gått ner viktmässigt.
 
Magen/höfter: -10cm
Stuss: -  8 cm
Under byst: -1 cm
Midja: 0 cm
Lår V: -2 cm
Lår H: - 3cm
arm H: 0 cm
arm V: -1 cm 
 
Totalt: -  26cm
 
Denna månad gick ganska dåligt måste jag säga och det kändes jobbigt imorse när jag mätte mig och såg att nästan inget skett men vissa månader har man då man står still men överlag är jag väldigt nöjd. Jag har förlorat 10cm på magen, ta fram ett måttband, lägg de runt magen och se hur mycket det är så förstår du nog att jag är nöjd. Fastan gör även att man blir svullen vilket också kan va en anledning till att jag inte ser så mycket resultat. Jag ser iaf massa resultat på kroppen då den är fastare, speciellt mina ben och även mina armar dinglar inte lika mycket.
 
 Min frukost idag

-

Jag firar jul!

Jag fick en del kommentarer i inlägget om att jag ska fasta fram tills jul och då fick flera för sig att tro att jag inte firar jul alls vilket jag gör. Jag är Syrisk Ortodox kristen och vi firar jul den 25 December, alltså på juldagen och inte den 24 December, så som svenskar gör. Andra Ortodoxa kyrkor firar jul den 6 Januari vilket vi också gjorde förut men ändrade av någon anledning som jag inte vet så jo vi firar alla jul men på olika dagar så att säga beroende på kultur man tillhör. Jag ville bara få det klarlagt för att det var så många som trodde att jag inte firar jul alls 
 
När jag firar jul och påsk för den delen också så går vi först till kyrkan på morgonen, kommer hem och äter värsta måltiden med massa mat och sedan samlas typ hela släkten hemma hos min äldsta farbror (skulle varit mina farföräldrar men de lever inte). Vi är där en stund och på kvällen fixar vi alla ungdomar oss och går på julfest
 
 

Min mat idag + nytt PB

Hur dagen såg ut i matväg! riktigt bra färgkonbination måste jag säga och allt är icke animaliskt.
 
Idag körde jag 30 min cardio, 45 min basket och gjorde även 2xmax på chins. Jag klarade 4 chins för första gången vilket innebär ett nytt PB på chins. Det går bättre och bättre nu och känner nu stark min kropp blir
 

Recept: Kärleksmums

 
Du behöver: 
 
kakan:
1 mediumstor lagad sötpotatis (165g)
1 msk honung eller agavesirap
1 msk kokosolja
2 hela ägg + 1 äggvita
1 rågad skopa (30g) Whey proteinpulver choklad
0,5 dl kakao (20g)
2 msk kokosmjöl
2,5 msk stevia strö eller sukrin
1/2 tsk bikarbonat
1msk vatten
Valfritt men rekommenderat: 2 rutor (25g) hackad sockerfri mörk choklad
 
Choklad-glasyr: 
5 rutor (ca 65g) sockerfri mörk choklad
3 msk lätt kokosmjölk
2 msk kallt kaffe
 
kokos att toppa med
 
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 175 C.
2. Hacka några hål på potatisen och kör på högsta effekt i micron i ca 7 minuter eller tills den blivit riktigt mjuk.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
4. Skalapotatisen och lägg i en skål tillsammans med äggen, honungen och mandelsmöret. Mixa till en slät massa med stavmixer. Tillsätt de torra ingredienserna och mixa med stavmixer tills allt blandats.
5. Häll i en smord ugnsform, ca 18x20 cm. Grädda i ugnen i ca 13 minuter, övergrädda inte! Ta ut och låt svalna.
6. Gör choklad-glasyren genom att blanda alla ingredienser i en skål, micra på full effekt i ca 1 minut. Rör om och häll på kakan. Toppa med kokos. Skär i 16 bitar bitar. Kakan går bra att frysa utan glasyren.
 
Jag hade inte riven kokos men hade kokos chips som jag fick på hälsomässan men de gick bra när jag hackade dem i mindre bitar. 
 
Grundrecept: Tastyhealth
 
 
 
 
 
 

Mån 16/12 - Tors 19/12 matschema

Jag har fått många kommentarer om hur mitt matschema kommer se ut under de här 10 dagarna då jag fastar inför jul så absolut skriver jag det. Jag har bara planerat för de första 4 dagarna för vill inte planerna för mycket för vet inte än vad mamma tänkt göra till middag och vad vi kommer ha hemma. Mycket av det jag kommer äta är faktiskt fastemat från min kultur så vissa saker kanske ni inte kommer veta vad det är men då är det bara att slänga iväg en kommentar så förklarar jag. Om ni vill ha recept på något så kan jag fixa det också! 
 
 
 
Måndag 16/12: 
Frukost:Havregrynsgröt med bär (soyamjölk) 
Mellanmål: Äppelbitar (1äpple) 
Lunch: Veganmat (skolan) och sallad, mycket bönor! 
Innan träning: Falafelsallad
Efter träning: 1 banan
Middag: Linsoppa. 
 
Tisdag: 17/12:
Frukost: low carb bröd med jordnötsmör
Mellanmål: 2 mandariner
Lunch: Veganmat (skolan) sallad, mycket bönor. 
Middag: Linssoppa
Mellanmål: 1 morot
 
Onsdag 18/12:
Frukost: Havregrynsgröt med frön. (soya mjölk) 
Mellanmål: 30g mandlar
Lunch: Veganmat (skolan) sallad och bönor. 
Innan träning: räksallad
Efter träning: banan
Middag: Lax med sallad
 
Torsdag 19/12:
Frukost: havregrynsgröt med frukt eller bär i (soyamjölk) 
Mellanmål: 1 päron
Lunch: Vegan mat(skolan) med sallad och bönor
Middag: Falafel, sallad, mhammaraoch hummus.(dippar från mellanöstern)  
Mellanmål: Pomelo 
 
 
Min frukost idag :) 
 
 

Fasta

Hej!
 
Jag vaknade precis upp efter att ha sovit en stund när jag kom hem från Täljehallen. Sprang dit imorse, dömde från 8-15.30 och gymmade sedan. Efter det övningkörde jag lite och det gick helt okej faktiskt. Kom hem, åt lite och däckade sedan en stund på soffan.
 
Nu sitter jag här och ska snart skriva nästa veckas mat och träningsschema. Nästa vecka är en annorlunda vecka då fastan börjar innan jul. Den håller på i 10 dagar och avslutas alltså på juldagen. Vi firar inte julafton så därför så slutar fastan den 25:e alltså på juldagen då det är den dag vi firar jul. 
 
Så nästa vecka ändras allt som är animaliskt förutom fisk till andra saker och jag kommer öka mitt kolhydratintag för att inte bara leva på sallad. Det kommer bli en hel del sallad endå och jag kommer bli serverad veganmat i skolan vilket jag tycker är superbra. Har även köpt falafel, bönor och annat gott som jag kommer kunna äta men ändå blir det en ganska stor kontrast till hur mina andra veckor har sett ut. Det blir ingen kvarg eller keso och inte heller någon kyckling eller ägg så vi får se hur jag ska lägga upp mina måltider
 
jag imorse kl 7.10 när jag skulle springa till Täljehallen, en sträcka på ca 5km från mitt hus
 

Food is fuel

 

Mys och plankan

Tjena! 
 
sitter just nu och myser med familjen. Jag testade att göra en nyttig variant av mockaruta(kärleksmums) och måste säga att jag blev riktigt nöjd med resultatet. Imorgon kommer recept upp på den.
 
Igår gymmade jag och då var det triceps och bröst på schemat och ojjj vad mina triceps gör ont idag, I love it! Utöver det så körde jag och min kompis plankan där hon var ovanpå mig, se bild nedan! 
 
Imorgon blir det att jobba som domare fram till 3 tiden och sen gymma i typ 1h. Jag ska göra den där workouten som jag publicerade idag på bloggen, se inlägget under detta!!
 
Hoppas ni får en toppen kväll :) 
 
 
 

Try this

 
Ni måste verkligen testa det här passet! jag lovar att ni efter 20 min kommer vara helt döda. Jag körde HIIT på cykel innan jag gjorde detta pass plus att jag bytte ut burpees mot chins då mitt knä inte klarar av hoppet som sker i burpees. Stort misstag att ta chins istället för man var dödstrött i armarna innan man ens kommit till andra övningen. 
 

-

 

Att uppnå sina mål

Hej!
 
Dagligen får jag höra att saker hit och dit är omöjliga att uppnå för man måste vara något snille eller ha en viss kroppstyp för att klara det där omöjliga. Ja det är sant, du kanske har en fördel att vara smart eller ha en viss kroppstyp för att klara av ett visst mål men det är aldrig omöjligt för kanske just du som inte är så smart eller för dig som har en lite rundare kroppstyp till exempel. I detta fall menar jag inte träningen utan när det gäller att allting som man vill uppnå, som man någonsin drömt om men känner att det är omöjligt.
 
Saken är den att ingenting är omöjligt. Vill du komma in på Sveriges bästa högskola? Ja men då får du förfan ta och kämpa till målet för om du verkligen vill klara det så kommer du på något sätt att kämpa tills du klarar det. Det är upp till dig och ingen annan. Vill du se fit ut till sommaren? jo men börja ändra din kost eller börja träna, KÄMPA för ditt mål och GE INTE UPP! Du behöver inte vara Einstein eller Micheal Jordan för att klara av vissa saker utan det gäller att vara målmedveten och kämpa in i det sista. Klarar du inte målet ändå? Jo men då ska du iallafall vara STOLT över dig själv och veta att du gjorde ditt bästa.
 
 
 
Detta inlägg skriver jag egentligen för att pusha mig själv. Mitt nationella prov gick inte som jag tänkte mig, enligt det premilinära beskedet så kommer mitt slutbetyg vara på D, C var min målsättning. Jag mådde dåligt efter provet för fick ångest över tanken av att mitt mål kanske inte skulle uppnås tack vare det här men detta kommer istället få mig att kämpa ÄNNU MER. Okej, jag kanske får ett D i matte men om jag verkligen pluggar och kämpar för att få A/B i alla andra kurser och får mina 2 meritpoäng  på de utökade kurser jag kommer läsa så kanske jag kommer nå mitt mål ändå och det är att komma in på Handelshögskolan i Stockholm. Jag räknade ut mitt meritvärde i de fall jag får de betyg jag strävar efter i alla kurser och om jag klarar alla mina mål i alla kurser så går jag ut med 20,25 i meritvärde och mina mål är realistiska och jag vet att jag kan klara av det jag vill i alla kurser så länge jag kämpar! 
 
 
 
Detsamma gäller träningen. Jag har massa mål med det och jag klarar mål efter mål så länge jag lägger tid på det och verkligen kämpar. Detta kan du också göra, inte bara jag!
 
Vill du verkligen nå ett mål? Se möjligheterna och tro att allt är möjligt, KÄMPA, GE INTE UPP och jag tror verkligen att du kommer nå ditt mål ifall du verkligen VILL nå det och kämpar för det! 
 
 
 
 
 
 
 

Julklapps tips: Träning för honom

 
 

Julklapps tips: Träning för henne

Snygga grejjer att köpa till någon i julklapp eller varför inte önska dig det  själv.  Imorgon kommer vad man kan köpa till en kille i julklapp iform träningkläder och skor
 

2 nya Person bästa

Hej!!
 
Hoppas ni haft en grym dag allihopa! det har i alla fall jag haft. 
 
Först var jag som vanligt i skolan och vi hade sista mattelektionen innan vårt nationella prov imorgon och jag måste säga att jag är lite stolt över mig själv för när jag gjorde alla sakerna så fick jag faktiskt fram det rätta svaret och hjälpte även några i min klass med att förklara olika saker. Det lönar sig att plugga!! 
Ikväll blir det en lååång bön och sen måste jag rensa hjärnan på allt så att jag fokuserar på provet imorgon. 
 
Jag drog sedan till Täljehallen och gymmade. Jag körde rygg/biceps men även inslag av mage och bänkpress. Jag slog mitt personbästa i chins och bänkpress! Idag klarade jag 3 chins och så maxade jag 45kg i bänkpress. Då har jag nu nått 4 av mina mål som jag la upp för 2 månader sen att klara fram till nyår . Jag har även gjort en lista på mina anteckningar på mobilen mina olika PBs och mål för tillfället i olika övningar. Jag kommer den 1 januari även publicera mina mål för 2014 och hoppas ni gör detsamma. Då kommer det inte bara vara att jag ska klara så och så mycket i olika saker utan det kommer vara olika sorters mål som jag sätter upp för mig själv att klara. Jag vill gärna veta era mål så den 1januari (eller någon annan dag) skulle jag gärna vilja att ni skrev era mål i en kommentar här på bloggen.
 
 
 
 
På tex knäböj så klarar jag egentligen mer än 30kg för som ni ser så kör jag 10 reps på 30kg och då kör jag 3x10 men det är så att jag inte får höja för tillfället pga mitt knä. Marklyft har jag bara kört 1 gång så jag vet egentligen inte hur mitt PB är. 
 
 

Recept: Banan pannkakor med chiafrön och kanel

(sämsta bilden men hade ingen tid att fixa bra bild)
 
4 mini pannkakor
 
Du behöver:
1 banan
2ägg
lite bakpulver
chiafrön
kanel
valfri topping: ex. kvarg, blåbär, hallon, keso
 
 
Gör såhär: 

mixa samman allt förutom toppingen så att det blir en smet. lägg i lite kokosolja eller någon annan olja i en panna och stek pannkakorna som vanliga pannkakor. 
Toppa med valfri topping och njut! god, enkel och nyttigt!

Think fat loss not weight loss

Hej!
 
Något jag tänkt mycket på är hur mycket folk verkligen förlitar sig på siffran på vågen, hur besvikna folk blir när de inte ser någon nedgång även fast de kämpat ihjäl sig och att folk inte ser skillnaden i spegeln utan helt enkelt bara vill se mindre vikt på vågen. 
 
Siffrorna på vågen är endast tal om hur tung du är, den visar inte hur du mår, den ger inte en rättvis bild av hur du ser ut och framför allt så är inte vikten det viktigaste. 
 
Enda sen jag började äta nyttigt, alltså för 2,5 månader sen, så har många frågat hur mycket jag gått ner i vikt eftersom dem säger att det syns på framför allt mina ben och höfter att jag gått ner i vikt. Varje gång får de samma svar och det är att jag faktiskt inte vet och helt enkelt inte bryr mig. Förut var jag fixerad vid vågen och mådde dåligt för att inget hände, jag kämpade på men den rörde sig inte och det fick mig att ge upp. Denna gång läste jag verkligen på innan jag ändrade min kost och gång på gång när jag läste kom det upp att det finns risk att man går upp i vikt för att muskler väger mer än fett men tar mindre plats och då slog det mig varför jag aldrig gått ner i vikt tidigare. Jag har alltid tränat 5ggr i veckan vilket gör att om jag bara åt nyttigt så kanske inte vågen skulle gå ner utan jag skulle gå ner i cm vilket jag nu gjort.
 
Nästa vecka är det dags för mätning igen och sist jag mätte mig så hade jag förlorat 24 cm på min kropp. Det tycker jag inte alls är dåligt och jag vill att ni alla ska tänka på att vikten bara är en siffra. Skit i att väga er för det visar inget speciellt om ni tränar mycket. Mät er, kolla spegeln, ta många bilder (samma vinkel på bilderna) och känn hur ni mår bättre, hur ni blir starkare och hur snygga ni ser ut i spegeln. Var alltid stolt över dig själv och lär dig tycka om din kropp för alla är vi fina hur vi än ser ut! 
 
Vågen är bra att ha ibland, men att lägga ner så mycket tid och tanke kring den är inte hälsosamt. 
 
Istället för att tänka på att du ska förlora vikt, tänk på att förlora fett istället. 
 
 

Core workout

Det blev tyvärr inga bilder från gårdagens träning då mina vänner dissade mig och jag körde själv istället som jag ändå gör större delen av gångerna jag gymmar. 
 
Jag körde med en kompis häromdagen och jag måste säga att jag verkligen måste hitta en träningspartner för jag märkte hur mycket bättre det gick när vi peppade varandra men mitt problem är att jag inte känner att någon av tjejerna är tillräckligt seriös när vi tränar men jag vet att de beror på att de gymmar med laget 2ggr i veckan då jag inte är med så jag får väl fortsätta köra själv. Övningarna jag gjorde ser ni nedan och jag lovar att ni kommer känna värken i magen om ni gör denna workout. 
 
Uppvärmning:
HIIT - 15 min 
 
Workout:
Hängande benlyft 3x10
Russian twist med stång 3x10 
Russian twist crunch med medicinboll 4x20
Ab-wheel 3x10
Ball roll out 3x12
Situps 4x20
Armhävning med indrag i TRX 3x8
Sido indrag i TRX (vet ej namnet på den) 3x20
 
Stretch och rullning på en trigger point rulle i slutet. Älskar foamrollers och triggerpoint rullar. bästa redskapen ever! 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen

Tja!
 
Jag var ju borta på USM hela helgen så bloggandet var ganska begränsat. Vi vann endast 1/3 matcher men vi är fortfarande vidare till nästa omgång då alla går vidare från denna omgång och vi ska möta samma lag i februari igen. Då kommer jag äntligen vara med men jag får typ ångest med tanke på att det var just under omgången i februari förra året som jag skadade mitt knä. Iår kommer både min kropp och mitt knä vara starkare så jag borde inte vara rädd för att skada mig men rädslan finns alltid där.
 
Efter sista matchen mot Norrköping som var jämn in i det sista så åkte jag till gymmet och körde 1 timma där med mestadels olika former av chins och dips men även min rehab för jag måste verkligen få upp styrkan i höger ben. Påväg hem från norrköping stannade vi på Max, jag körde på en kycklingsallad medans dem andra åt massa pommes och feta hamburgare.
 
Imorse blev det bananpannkakor med chiafrön och kanel samt kvarg och blåbär som topping till frukost. Eftersom recept ofta önskas så fixar jag ett som kommer upp senare idag eller imorgon beroende på när jag har tid.
 
Ikväll blir det magpass och skotträning med några av tjejerna från laget. Hur mitt magpass och massa bilder kommer även de upp när jag har tid. 
 
 

Ytterligare steg i rätt riktning

Har ni någonsin haft den känslan att äntligen få göra något ni väntat jättelänge på att kunna göra? 
Den känslan hade jag igår när jag fick träna med laget i 20 min. Okej för resten av dem var det ingen big deal men när jag kände att jag äntligen fick springa, dribbla och skjuta efter 10mån så var det helt fantastiskt. Det var som att släppa fri en fågel från en bur, jag bara sprang allt vad jag hade, dribblade, sköt och det kändes helt fantastiskt. Det känns helt underbart att snart vara tillbaka på banan igen och få göra det man älskar. 

Idag hade vi första usm omgången där vi mötte 2 lag, Helsingborg och sanda. Det blev 1 vinst och en förlust. Vi har en till match imorgon mot Norrköping som vi måste vinna. Jag längtar verkligen tills jag kan vara med laget och hjälpa till att vinna. Börjar bli uttjatat att jag sitter på bänken och hejar, jag vill in och förändra matchresultatet också 


Tjejerna värmer upp 

Workout music

Klicka på bilden för att komma till min  tränings spellista på spotify. Använder oftast Itube på mobilen men fixade ungefär samma lista på spotify åt er. Följ den gärna för den uppdateras ofta! 
 
Kan ni några grymma tränings låtar?? Tell me! :D
 

Cardio and bellyfat workout at home

 
 

Kalorinnehåll i godis

Vi alla vet att godis inte är bra för kroppen men är det bara sockret som spökar godiset vi äter eller innehåller dem även massa tomma kalorier? Jo såklart dem gör och det vet ni nog redan men vet ni hur mycket varje godis innehåller. Kika på listan nedan så ser ni ett axplock av allt godis som finns på marknaden
 

Plockgodis:

1 chokladpralin = 44 kcal

1 colaflaska = 28 kcal

1 lakritskonfekt = 22,7 kcal

1 marmeladkonfekt = 101,1 kcal

1 mini-marshmallow = 3,4 kcal

1 pastellmint = 8,3 kcal

1 polkagris = 11,9 kcal

1 punschpralin = 16 kcal

1 salmiakbalk = 10,5 kcal

1 salt sill = 24,5 kcal

1 saltlakrits = 19,7 kcal

1 skumbanan = 24 kcal

1 skumgodis = 13,4 kcal

1 sockerbit = 14,4 kcal

1 sockerfri syrlig karamell 20,1 kcal

1 syrlig karamell = 19,7 kcal

1 vaniljpralin = 13,5 kcal

1 vingummi = 16 kcal

 

Choklad, 100 gram

Bounty = 480 kcal

Brejk = 500 kcal

Coco = 535 kcal

Daim = 536 kcal

Dubbelnougat = 585 kcal

Fazer blå = 535 kcal

Fransk nougat = 450 kcal

Guldnougat = 520 kcal

Halo kola = 440 kcal

Japp = 430 kcal 

Kexchoklad = 512 kcal (klassiker)

Lion = 477 kcal

Mörk choklad 70% = 590 kcal

Pigall = 630 kcal

Plopp = 480 kcal

Schweizernöt = 549 kcal 

Snickers = 484 kcal   (Min drog förut) 

Twix = 476 kcal

 

 
 

 


Dålig uppdatering

Hej!
 
Jag vet att jag har haft lite dålig uppdatering, eller sämre än vanligt så att säga och detta beror inte på att jag inte har inspiration till att blogga utan tvärtom, jag vill skriva så mycket men vill ha kvalitiativa inlägg vilket jag inte får om jag haffsar igenom ett inlägg bara för att få till flera inlägg. Jag vill lägga ner tid på inläggen och jag känner inte att jag har den tiden just nu pga allt plugg innan jul och det nationella provet i matematik jag har nästa vecka. All fokus ligger just nu på skolan och träningen men bloggen får ligga lite åt sidan tills det provet är ur vägen. 
 
Jag satsar allt på det provet och för första gången sitter jag verkligen ner och pluggar vilket jag aldrig gjort förut. Jag har jättesvårt för att plugga så jag tar emot alla tips jag kan få på studieteknik och annat som har med pluggande att göra. Jag måste få ett C på nationella annars så är jag inte behörig till att komma in på Handelshögskolan i Stockholm vilket är just den högskolan jag vill komma in på om 2 år. 
 
Hoppas ni får en toppen dag och har överseende om min dåliga uppdatering. Alla kommentarer besvaras så fort jag har tid. Kramar på er <3
 
 

3/12

Vad roligt att så många av er gav respons på det förra inlägget angående manipulerade bilder. Det är något vi alla måste tänka på tycker jag. Man kan inte tro på allt som visas bara för att folk tar före och efter bilder kan man inte tro att den skillnanden som syns är den i verkligheten. Jag svarar på alla kommentarer senare ikväll. 
 
Jag sitter just nu innan min engelska lektion där jag ska försöka hitta ett ämne att argumentera om och jag har svårt att välja ett ämne. Jag ska nog välja att prata om Södertälje modellen vilket är en skolmodell som används i endast Södertälje. Jag får se annars så ska jag nog prata om abort. 
 
Idag blir det en powerwalk och 30 min crosstrainer som träning för dagen. 
 
Jag vill säga GRAATTTTIIIS till min mamma som fyller 41år idag, gammal hon har blivit min älskade mamma men om nån frågar så är hon max 25 ;) 
 
 
Min mami på hälsomässan<3 
 
 
 
 

manipulerade före/efter bilder

Något som jag ofta får se på bland annat instagram är massa före och efter bilder på människor. I vissa fall ser man stora skillnader efter 2 månader och massa annat. Jag tycker före/efter bilder är jättebra för då ser man verkligen resultatet i spegeln och inte bara på vågen eller med måttbandet. Problemet med just dessa före/efter bilder är att de kan vara manipulerade genom att man kanske på första bilden inte sträcker på sig och att man gör det på andra. Annat kan vara att man står i olika vinklar vilket även det ger en orättvis bild av verkligheten. Nedan ser ni ett par demostrationer av just detta. 
 
Bilderna på mig nedan är det 10 sek mellanrum imellan men ändå visar de en tydlig skillnad tycker jag. 
 
På båda bilderna står jag axelbrett med benen men som ni se på har jag inte ett mellanrumm mellan mina lår på den vänstra bilden medans jag har det på den högra. Detta beror på att jag putar ut rumpan och lutar mig framåt på den högra bilden. Snabbaste sättet för folk att manipulera sitt mellanrum mellan benen. 
I denna bild kan ni se att jag verkligen inte sträcker på mig i första bilden utan snarare kroknar. Detta kan man se att många gör på sin före bild. På andra bilden sträcker jag på mig vilket ger en betydligt stor skillnad. 
 
Bilder på andra bla insta jag sett. Inte den bästa men det är den jag hittade lite snabbt. 
På hennes bild kan man  se att hon gått ner lite men eftersom hon inte har samma pose på både bilderna blir det ju lite missvisande. Till exempel så står hon helt olika med benen vilket får det att se ut som att hon fått smalare ben. 
 
Jag säger inte att före och efter bilder är dåliga men jag säger att ni ska iaf tänka en extra gång när ni kollar på andras bilder och sluta jämföra er med andra!
 
 
 
 
 

-

-

Träningsschema v. 49

Måndag: Uppvärmning och teknik 45min(basket), Rehab och Biceps/rygg pass
 
Tisdag: 30 min crosstrainer och 250 hopp med hopprep
 
Onsdag: Uppvärmning och teknik 45min(basket), rehab och triceps/bröst pass
 
Torsdag: Powerwalk och magövningar
 
Fredag: Uppvärming och teknik 45min(basket) rehab och magpass
 
Lördag: Vilodag
 
Söndag: HIIT och crossfit
 
Såhär har jag planerat att min vecka kommer se ut träningsmässigt, senare idag eller imorgon på morgonen kommer även upplägget för mitt matintag. 
 
 
 
 

RSS 2.0