Söndag

Hej allihopa!
 
Har inte varit så hälsosam idag tyvärr eller okej har inte proppat i mig massa onyttigt men känns inte bra att åt två baklava bitar när jag strikt bestämt mig för att sluta äta sött ett tag. Jag har ett beroende, de är inget jag förnekar men jag har även svårt när vårt hus är proppfullt med godis och chips. Chips är nog mitt största problem! jag kan vara utan godis och annat men chips är jobbigt. Jag kan sitta och äta upp en hel chipspåse själv men jag har sagt till mina föräldrar att sluta köpa chips och sånt för jag klarar inte av att hålla fingrarna borta från det så jag hoppas att de gör de eller så får de ta och gömma det från mig.  Nu tror ni nog att jag är värsta hälsofreaket som aldrig får äta sött och sånt men så är inte fallet utan vill försöka avvänja min kropp från sött just nu.
 
Sedan har jag fått bra respons när det gäller challenges så redan imorgon 1 Juli kommer den första challengen äga rum. All info kommer imorgon och hoppas så många som möjligt vill delta :) Sprid även challengen till vänner och bekanta så kan ni göra den tillsammans!
 
 
Jag ser typ ut som henne när jag äter chips hehe ;)

Challenges

Hej allihopa!
 
Jag har en fråga till er som jag gärna skulle vilja att ni skulle svara på! Skulle ni tycka om om jag hade sådär typ månadens challenge? Tex squat challenge, plankchallenge, core challenge, eat clean challenge eller något annat? Isåfall så kommer jag varje månad utföra en utmaning som vi ska göra tillsammans.
 
Ta före bilder och efterbilder och även lite progress bilder och funderingar kring utmaningen. Jag skulle tycka detta är en bra idé men mitt problem är bara att jag inte får delta i alla challenges pga mitt knä men då kan ju jag alltid ge er motivation och pusha er igenom just den challengen och annars så kommer jag såklart vara med och delta i alla dessa challenges.
 
Jag har även en tanke om att i framtiden kanske kunna ge ut priser till den som klarat utmaningen bäst men det har jag ingen möjlighet att göra nu!
 
 
Vad tycker ni om den idén?
 
 

Ändringar i bloggen

 
 som ni ser så har designen och utseendet på bloggen ändrats och det är det jag hållt på med större delen av dagen. Fler ändringar och korrigerar kommer ske samt att lägga in fler kategorier så kommer va lite off från just bloggandet och svara på kommentarer idag!
 
Har ni några önskemål kring vad för kategorier som ska finnas på bloggen? jag har en del tankar själv men tips och förslag skulle aldrig skada!
 
En fråga till: Vad tycker ni om den nya designen och headern?:)
 
Nya headern, vad tycks?? :)

Recept: Nyttigt knäckebröd

 
Här kommer ett recept på ett nyttigt knäckebröd som jag gjorde för ett tag sen! Ska nog göra det igen då det tog slut på knappt 5 dagar sist (väldigt gott!)
 
Ca 40 bitar
  • 5dl majsmjöl
  • 1,5dl linfrön
  • 2dl solrosfrön
  • 2dl sesamfrön
  • 2dl kokande vatten
  • 1dl rapsolja
Blanda torrvarorna och häll sedan i det kokande vattnet och oljan. Blanda samman allt till en smet och lägg på två bakplåtspapper. Kavla/tryck ut och skär sedan smeten i rutor. Lägg in i ugnen på 150 grader i ca 60min.
Låt kallna!
 
Gott, nyttigt och snabblagat!

Motivation

 

Rehab

Godmorgon!

Startade morgonen tidigt med uppstigning kl 9 och åt frukost (se bild nedan) senare vid 10 begav jag mig av till sjukgymnasten! Idag var de faktiskt jobbigt, blev dödstrött typ men skönt va de att svettas lite hihih

Att de finns så sköna människor i den här stan haha, jag brukar alltid vara på sjukgymnasten med massa gamlingar typ 65+ helt klart och idag kom de in en man i runt 70 års åldern med sin rullator som skulle träna. Han hade även med sig sin egna SKIVA att sätta i radion med typ massa 70tals och 80tals rock och sen gick och började promenera/dansa på löpbandet i FOPPA tofflor! Förövrigt liknade tomten och va stor som en jätte! Jag dog av garv men vad skööön människa


(Jag får rotera bilderna när jag kommer hem haha ;) )


Kondition och återhämtning

Hej hej!

Precis varit på min basketträning och cyklade dit och tillbaka vilket fick bli dagens konditionspass. De tar 20 min till hallen och 30 min tillbaka pga att de är nedförsbacke dit och uppförsbacke tillbaka. Så alltså körde jag kondition i 50 min vilket är bra dock blev jag jättetrött men de beror på att de är första gången jag får cykla på riktig cykel.

Nu äter jag återhämtning mål som inne håller 1 näve naturella nötter, keso blandad med pesto (godaste som finns) och surdegsbröd av råg med skinka och gurka


Träningsupplägg

Godmorgon!
 
Som jag nämnde igår så var jag hos min sjukgymnast och har fått beskedet att om allt går som det ska så får jag börja spela basket om 4 veckor därför har hon lagt upp ett träningsupplägg till mig som jag måste följa varje vecka för att se till att mitt knä är 100% redo att få köra igång om 4 veckor och upplägget ser ut såhär:
 
Måndag: Kondition (Cykelintervaller eller Crosstrainintervaller 30min) + skotträning
 
Tisdag: Rehab + överkroppsträning
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Rehab + överkroppsträning
 
Fredag: Kondition (Cykelintervaller 30min) + skotträning
 
Lördag: Rehab
 
Söndag: Vila
 
Veckorna kommer inte se ut exakt såhär eftersom mina  träningar infaller lite olika från vecka till vecka men jag ska ha med 2 konditionspass och 3 rehab pass varje vecka sedan får jag lägga upp det efter mina träningar.
 
 
 

Back on track

Hejsan svejsan!
 
Som ni märkt har jag inte uppdaterat bloggen på ett tag och detta beror på att det vart gansak stressigt den senaste tiden plus att jag varken haft motivationen till träning eller bloggning men nu är jag back on track med massa motivation och ett mål i sikte just nu!  Det målet är att komma lite iform på 1 månad, detta eftersom jag får börja spela basket igen om 4 veckor och har fått massa motivation att göra mitt maximala för att få mitt knä funka tills dess samt att få igång fläsket lite.
 
Idag var första gången sen den 8 Februari (dagen jag skadade mitt knä) jag fick springa och hoppa! Det kändes såååå jävla skönt att de inte gjorde ont alls men jag blev dödstrött av att bara springa 100m, gå 100m i 8 min men det är normalt (inte för att kondition har varit min bästa sida innan hahah). Hoppen gick även dem grymt bra, mycket bättre än jag trodde att de skulle gå eftersom dem senaste veckorna har jag sett flera andra på sjukgymnasten som även de gjort hopptester för första gången och de gick lite sisådär för dem så jag tänkte att de skulle gå lika dåligt för mig men de gick AWESOME! Är superglad och motiverad just nu! LETS DO THIS
 
Ett år sen med USM bucklan i handen, guldmedaljen runt halsen och den grymmaste känslan i världen!
 

RSS 2.0