31/1-14

Idag blir det ingen träning för min del, dels så gör knät alldeles för ont och dels för att min kompis har födelsedags firande ikväll :) 

Igår så invigde jag mina kära Nike free som jag fick av mina vänner i födelsedags present och de är sååå sjukt sköna, det kändes som att jag inte hade några skor på mig. De va riktigt bekväma så stor plus till dem, snygga var dem ju också. 

Hämtade ut ett paket idag och imorgon får ni se vad som fanns där i
Never be ashamed

 

Bootea

Mitt bootea tog slut i söndags men har tyvärr inte hunnit göra ett inlägg än där jag skriver vad jag tycker om själva produkten.
 
Okej vet inte vart jag ska börja men jag tycker detta tea var ren bullshit, för min del hände det nada. Jag fick lite ont i magen och det var det. Det var ingen skillnad innan och efter teet så jag tyckte detta var slöseri på pengar. Jag följde deras mealplan och det var ju inte direkt någon skillnad på det jag äter nu förutom att köttet försvann.
 
Jag tror detta te hjälper på sånna som kanske har börjat sin resa och då börjar följa deras mealplan, det är den som gör skillnaden inte teet. I måndags började jag istället dricka vanligt grön te morgon och kväll och jag känner redan att det hjälper mer än vad det där teet gör. Vill man ha en laxerande effekt tycker jag att man ska gå och köpa ricinolja, drick lite av det och drick vanlig grönt te så har du samma effekt som Bootea säger att den ska ha.
 
Jag vill inte rata produkten helt för den har säkert funkat för andra personer men för mig fungerade den inte alls och det var verkligen inte värt pengarna.
 
Vill du läsa mer om just Bootea? Klicka här
 
 

Hemma träning - fokus ben

Ben träning är nog en av de enklare musklerna att träna hemma då det finna oändligt med övningar att göra. Det gäller att ha fantasi och använda vad man har hemma. Fler tips kommer på hemma träning i den nya kategorin hemma träning. Finns det någon muskelgrupp jag missat? kommentera så fixar jag ett inlägg 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bäcken lyft
 
Leg raises
 
 
 
 
Variant av kissande hunden
 
 
 
Kissande hunden
 
 
 
Knäböj
 
 
 
 
 
Step up
 
 
 
 
 
 
 
 
Utfallssteg

Blodgivare

Eftersom jag nu blivit 18 år får jag äntligen bli blodgivare så jag tog mig till blod centralen idag och de tog  massa prov och jag fick svara på massa frågor om allt möjligt egentligen. Dem va jättesnälla och bjöd på massa fika också fast jag åt bara en liten macka. Hade riktigt bra blodtryck och fina blodkärl sa dem och hon sa att det märktes att jag tränade mycket, speciellt på mitt blodtryck vilket gjorde mig glad. Om några veckor får jag veta om allt ser bra ut och om jag får bli blodgivare. Jag vill bli det för att varför inte hjälpa andra när det ändå inte påverkar mig negativt, bara positivt att hjälpa andra. Jag tycker att alla som kan bör bli det för tänk dig att kanske ditt blod används för att rädda någons liv. 
 
Sen var jag hos sjukgymnasten för att kika på mina knän och ja finns väl inget direkt att säga på den fronten då det såg ut som vanligt. Jag tränade inte idag utan tittade på och vi har satt upp ett program som vi ska se om det är hållbart för mina knän eller inte. Fick diagnosen hopparknä på mitt vänstra knä (ej skadade) så vi får se hur det blir där med. Hoppas allt blir bra snart, orkar inte längre...
 
 

Hemma träning - fokus rygg

Ryggen måste jag själv säga känner jag är lite svår att utföra hemma utan redskap men jag fick fram ett par övningar som ni kan testa, annars finns det ju massa övnngar där man kan använda hantlar eller varför inte någon tung vas där hemma(ta de lugnt så ni inte tappar vasen haha ) 
 
 Rygglyft
 
 
Diagonalen
 
 Kettlebell rodd(vasen kanske?) 
 
Table row
 
Bröstsim
 

När det går överstyr

Dagligen kollar jag runt på instagram och på bloggar och ofta verkar folk ha en bra inställning till träning och hälsa men sedan hamnar jag ibland på bloggar som tagit det nyttiga och hälsosamma till en helt annan nivå och vill uppnå resultat som verkligen inte är hälsosamma. Detta är ett känsligt ämne då jag vet att många unga tjejer lider av ätstörningar men jag vill ändå uppmärksamma detta. 
 
Jag får ont i hjärtat när tjejer har som mål att få revbenen att sticka ut och att ha världens thigh gap. Jag såg ett par bilder igår som gjorde att jag fick ont i hjärtat, att en tjej bara åt var 3:e dag och åt då 100kalorier på den tredje dagen. Hon gjorde detta för att uppnå sin målvikt och sin drömkropp, jag tänker inte lägga upp dem bilderna här som hon strävade efter men det såg inte hälsosamt ut och hennes hashtags på instagram var bla #aneroxia så antagligen ville hon uppnå en sjukdom som många tjejer kämpar ihjäl sig för att bli friska från. 
 
Det jag ofta även märker är att tjejer är rädda för att äta, att många bara äter för att dem måste vilket gör även där att jag får ont i hjärtat för de njuter inte av det goda. Kalorier och mat är bränsle för din kropp inget som kommer skada dig alls, var inte rädd för att äta. Ät bra mat och du kommer inte gå upp i vikt, ät nyttigt och du kommer se skillnad i spegeln, du behöver varken svälta dig eller något. 
 
 
Tex Jag själv går inte på någon diet och något utan har bara ändrat mina matvanor till nyttigare alternativ och får nu dagligen höra att det syns resultat på min kropp, svalt jag mig? nej det gjorde jag inte utan åt lika mycket som innan men bättre mat. Jag är inte lika trött längre för jag får mer järn i blodet vilket jag ärftligt har en brist på, detta för att jag äter nyttiga saker som ger min kropp näring! Jag är ingen speciell så om jag kan varför skulle inte du kunna?
 
Jag brukar ibland få höra, "esme du svälter dig ju, du äter säkert ingenting därför du gått ner i vikt"! nej det gör jag inte och kommer jag aldrig att göra. Dessa människor som sagt så till mig har jag alltid ställt en fråga tillbaka och frågat vad de ätit idag? De visar sig ofta snabbt att jag  ätit mer än dem och de blir tysta så sluta ha så förutfattade meningar om mig, jag lägger inte upp allt jag äter eller allt jag tränar på bloggen så tro inte att ni kan säga att jag svälter mig. Jag äter små måltider flera gånger per dag så därför kan folk som sett mig äta 1 måltid säga att jag svälter mig
 
Nu tillbaka till ämnet, jag vill bara uppmana er alla att inte gå överstyr med eran fixering vid att bli smala utan fixera er med vid tanken av att bli hälsosamma så kommer vikten att gå ner av sig själv och ni kommer må så mycket bättre, ät mat utan ångest och lev livet!
 
 
 

Rygg

Hej!
 
Kom precis hem från en runda på stan, första rundan på typ 100 år, gick lite ärenden till bla banken och sedan köpte jag saker från Make Up Store för mitt presentkort jag fick på min födelsedag, köper allt mitt smink därifrån så de behövdes lite uppfräshning av mitt smink. Förutom det skulle jag köpa Dr denim byxor men de hade inte min storlek tyvärr så får se om jag köper dem när jag åker till Göteborg om en månad. 
 
Idag blev det iaf ett ryggpass på idrottslektionen då vi hade valfritt gympass som lektion. Jag körde bla marklyft, latsdrag och chins. Brukar inte köra marklyft och latsdrag men de va kul att faktiskt köra det, en kille i min klass höll koll på min teknik i marklyften så de va roligt att testa på den, fick känningar i knät men får köra stela marklyft nästa gång, de känns mer i baksidan lår och röv också så de är nog bra hehe ;) 
 
 

Svar på frågestund

Vad tränar du helst?
Basket och gym! löve it :) 
 
Favorit kroppsdel att träna? 
Römpaa och mage! 
 
Vilken skillnad märker du på dig själv jämfört mot nu och när du inte tränade? Mår du bättre osv? :) 
Jag har ALLTID tränat men har inte alltid ätit rätt så jo jag märker en stor skillnad på när jag börjat äta bra och när jag åt sämre. Jag mår bättre, sover mycket bättre och ser mycket bättre ut. Min hy har blivit fräshare, mina naglar starkare och mitt hår har fått en finare kvalite, sen så syns det ju skillnad i spegeln också 
 
Favorit mat?
Mammas Aprach d somo. Jag kan leva på den utan problem. Det är vinbladsdolmar som man äter under fastan. Vanlig aprach är också jätte jättegott men nää faste aprachen in my heart för alltid  
 
vad tycker du om ditt gymnasium och kan du berätta lite om den linjen du går?
Jag är jättenöjd med mitt val av gymnasium och linje. Detta passade mig perfekt! Det finns ett inlägg om min linje HÄR
 
Hur duktig är du i basket?
hahah jag kan inte direkt avgöra hur duktig jag på basket, speciellt när jag inte spelat på snart ett år men jag spelar i landets näst högsta serie så jag är väl helt okej. 
 
Hur går skolan?
Skolan går bra, terminen har precis startat men för min del handlar det mest om att komma tillbaka till de gamla rutinerna och inte halka efter med inlämningar. Det är nog ett av mina problem, jag har lite svårt att hinna skicka inlämningar i tid, händer att de blir 3-4 dagar sena men det är ingen fara när det kommer till mina betyg när det gäller just den saken. 
 
Vad läser du?
Jag läser i ett program som heter FINEK och är en spetsutbildning inom finansekonomi
 
Har du fler syskon? 
Ja det har jag, förutom min lillasyster på 7år har jag även en lillebror som är 14år 
 
Vad tycker du är det roligaste inom träning? 
Det roliga är att man alltid utvecklas sedan så gör jag det jag älskar så allt är ju roligt! 
 
Hur gör du för att hålla dig borta från godis?
Jag kämpar skiten ur mig och öppnar aldrig godisskåpet hemma. Jag undviker ställen där jag kan frestas jättemycket och om det inte hjälper så tar jag mig en ruta sockerfri 70% mörk choklad. Det gäller att verkligen bestämma sig och då klarar man det. För att se framsteg så kan jag inte äta massa godis så jag undviker det. 
 
Har du någon speciell kost/diet? 
Nej inte direkt, äter bara nyttigt och det har hittills hjälpt mycket men om man ska säga att jag går efter en kost så går jag mest efter GI skulle jag nog säga.
 
Vad hände när du skadade knät och hur tog du det då?
kort fattat så hoppade jag för att ta en rutur och landade på en tjejs fot så mitt knä hoppade ur led för 3 gången. 
Jag tog det ganska hårt, jag blev deprimerad och hade bestämt mig för att aldrig mer spela basket. Hade precis börjat äta nyttigt men började istället att tröstäta.  När jag fick veta om operationen så blev jag rädd och ännu mer deprimad. Feb-April 2013 var nog värsta månaderna ever. Sen operationen kan jag fortfarande inte se på sjukhus serier och jag undviker helst sjukhus för att jag får flashbacks från allt
 
Vart kommer du ifrån?
Jag är syrian från Turkiet 
 
 
Har du några bra tips på hur man ska börja träna,när man inte har tränat på länge ?
Börja sakta och inte alls för hårt, kanske ta 2 gympass i veckan eller ett par powerwalks. Börja inte hårt i för det ökar skaderisken och även motivation har lättare att tryta men börja med att ta powerwalks, kanske köra HIIT tre gånger i veckan eller med 2 lättare gympass, efter någon vecka kan du sedan öka om det känns bra. Om du tränat tidigare och gör övningar du gjorde då tro inte att du är lika stark utan börja med låga vikter och höj allt eftersom, tänk på att tekniken är jätteviktig
 
Hur håller du uppe din motivation och inspiration till att träna?

Att hitta motivation till träning är inte så svårt för jag älskar att träna och kan inte tänka mig ett liv utan träning. Får typ lite ångest över tanken om jag inte kommer ha tid att träna när jag börjar jobba som nationalekonom men jag kommer finna tiden no matter what. iaf så brukar jag annars följa massa olika fitnesssidor på bla instagram och olika bloggar. Dessa ger mig motivation. Ser jag att andra klarat av att bli fit ser jag ingen anledning till att jag inte kan det. Jag kan inte skylla på gener, det kan ingen det gäller att kämpa arslet av sig. Denna blogg ger mig även motivation till att fortsätta då jag ofta kolla tillbaka i arkivet för att se mina framsteg
 
 
 
 
Det var alla frågorna för denna gång! Ni kan ju alltid ställa fler frågor i kommentarsfältet, jag svarar på allt så gott jag kan! 
 
 
 
 

Första okontrollbara dagen

Godmorgon!
 
Igår så hade jag ju min systers födelsedags kalas men även min kusins "sabahie" som jag berättade igår är typ som en träff där närmaste släkten träffas dagen efter bröllopet och sedan kommer paret och alla grattar dem för hundrafemtielfte gången och man äter och dricker och umgås. Det var trevligt men jag åt hela tiden, det gick typ inte att kontrollera. 
 
Ofta ser jag på bloggar att de har ångest över att de bara tänkte smaka en kaka men sen så blev det hela fatet istället och det var det som hände mig igår, jag skulle SMAKA på popcorn och såndär bacon chips på min systers födelsedagskalas, har inte ätit det sen i somras och det där smakandet blev istället halva popcorn skålen och halva skålen med chipsen. När vi kom till sabahien blev det även där massa mat och jag bara åt och åt, de gick inte att stanna. Det som var att jag faktiskt tillät mig ha den, jag hade ingen ångest utan de va bara att äta och så börjar jag äta nyttigt igen idag, inga problem inte. Man måste leva lite också, kan inte vara strikt hela tiden :) Alltså va detta den enda oplanerade cheatdayen sen i september 
 
 
 
 

Bröllop

Hej allihopa! 

Det blev ingen bloggning igår då jag var väldigt stressad för vi skulle fixa iordning oss till min kusin bröllop! Det var otroligt roligt iaf och jag önskar min kusin och hennes man all lycka här i livet. Jag kom hem vid 4 tiden imorse och just nu sitter jag på min lillasysters födelsedagskalas på fun house och senare ska vi till något som heter sabahie där släkten träffas dagen efter bröllopet Hemma träning - fokus armar

Denna gång blir det fokus på armarna när det gäller hemma träning. Det är lite svårt att köra saker utan vikter men man kan ju alltid fylla en vatten flaska med ris eller något sådant för att få dem tyngre. Endast fantasin sätter gränserna
 
 
 
 
 Liggande tricepspress
 
Dips mot en stol
 
 
Flyes
 
Biceps curl
 
Armhävningar
 
Yoga pushup
 
 
 
 
 

Träningvärk

Hej!
 
 
Ligger fortfarande i sängen men  världens träningsvärk från de senaste dagarnas pass. Igår kröp jag upp för trapporna för att kunna ta mig till mitt rum haha. 
 
Idag blir det ingen basket för min del utan jag tar det lugnt och ska köra ett lätt skottpass och sedan stretcha och rulla på en trigger point rulle. Jag vill inte överbelasta mina knän så därför tycker jag att 3 pass basket denna vecka räcker plus att jag ska gå större delen av morgondagen i klackar så även det är mycket ansträngande för mina knän.
 
Om jag ska hinna få spela några minuter under SM helgen så krävs det att inte mina knän krånglar, utan att allt flyter på så att jag hinner köra ett par hela basketpass, nu har jag endast kört 1 timma och nästa vecka ökas det till 1h och 15min  och om allt går bra där så ökas det till full träning veckan därpå
 
Hoppas verkligen mina knän blir bra snart! 
 

-

 

Dagens pass

Fick förfrågningar om att lägga upp min pass som jag körde idag och absolut kan jag göra det. Det var som sagt överkropp som gällde och det är så att alla mina övningar är skrivna på engelska så ni kanske inte förstår dem. Jag fick lära mig alla övningar idag så jag är inte heller så duktig på att förklara men om ni inte förstår så skriv en kommentar så ska jag försöka att förklara iaf.
 
Jag supersetar allt och kör då 2 övningar (ibland 3) direkt efter varandra utan vila. Detta program är basketanpassat för att jag ska bli starkare när jag gör saker på basketplanen. 
 
Dag 2 i mitt program är då detta och detta kommer jag köra 1 gång i veckan i 4 veckor innan vi ska ändra igen. jag har sedan 3 dagar till så jag får in 4 gympass i veckan. 
 
Styrka, rörlighet och stabilitet:
A1 Barbell benchpress 4x4
A2 Dumbell Row 4x6ea
A3 Stretch lats 3x10-15 sek ea 
 
B1 1/2 kneeling L-mine press 3x8ea
B2 TRX "Y" 3x8
 
C1 TRX sup. Inverted row 3x8
C2 Yoga pushup 2x10
 
D1 Tricep extension TRX 2x10
D2 Standing dumbell curl  2x10
 
Kondition:
Bear crawl  5x 30m
 
Stretch/återhämtning:
Extension on gymball 30-60sek
Side lying windmill 1x8ea
 
 
Gammal bild när jag kör bänkpress (barbell benchpress) 

Död tjej

Hej!
 
Gick till täljehallen redan vid 8:30 tiden idag för att vara med tjejernas basketklass träning som är obligatorisk för dem då det tillhör deras skolgång. Jag gick bara dit för att jag inte hade någon skola. Iaf så tränade vi 1 timma och sedan körde jag dag 2 i mitt program som jag fått från min fyscoach, jag är dööd. När jag körde hans pass förra veckan med en annan tjej så blev jag inte ens svettig men nu när jag fått mitt egna program så kan jag säga att jag dör. Igår körde jag dag 1 vilket är ben och idag körde jag överkropp. Mina knän är döda efter gårdagens och dagens gym- och basketpass så för min del gäller det att vila hela dagen idag och träna basket imorgon kväll. Nästa gympass blir på söndag då det blir legday igen. 
 
Ni får en gammal squats bild från typ september 
 
 
 

Var dig själv

I dagens samhälle så måste man vara på ett visst sätt för att passa in och många människor gör sitt yttersta för att göra just det, passa in! Vem är det som sätter normen egentligen? Vem säger vad som är normalt och inte normalt och vem säger att det du gör som inte alla andra gör är fel? 
 
Jag tycker du ska skita i alla ideal och bara vara dig själv, våga stå upp för det du tycker och var dig själv. Jag kan säga att jag förr ville vara den där populära med många vänner och sådant men en dag insåg jag att jag inte mådde bra av det, varför ha 100 falska vänner när man kan ha ett fåtal bra vänner. Jag har aldrig varit den där flickiga typen som inte vågar göra något för att man är rädd för att bryta en nagel. Jag är jag och det är jag stolt över. Jag vill inte vara som alla andra, det borde inte ni heller vilja. Varför vara en kopia när orginalet alltid är bättre
 
Jag vet inte, jag har alltid känt mig lite udda men på ett bra sätt skulle jag nog säga det. Jag vill inte vara som alla andra utan jag försöker vara mig själv så mycket som det går. Det händer att folk snackar skit om mig men det är inget jag tar åt mig av för att jag vet att det är avundsjuka och om någon snackar skit om dig också, då tycker jag du ska skita i dem och bara köra ditt egna race för det är det som kommer göra dig lycklig. Om du springer efter  andra som en hund kommer du en dag inse att du lagt ner lång tid på människor och saker som inte tillfört dig något.
 
Var dig själv och de rätta människorna kommer tycka om dig! 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma träning - Fokus mage

Jag fick en kommentar och jag tror nog många vill ha samma sak och det är ett inlägg för hemma träning - fokus mage. Jag har tänkt att jag kan posta upp lite hemma övningar för varje kroppsdel och först ut är mage då. Säg till om ni har fler önskemål 
 
Gamla hederliga situps
 
 
 Bicycle crunch
 
 
 
 
 Leg raises
 
Mountain climbers
 
 Flutter  kicks (korsa benen fram och tillbaka, spänn magen) 
 
Russian twist (har du ingen med.boll? Fyll en vattenflaska eller ta något tyngre om det är för lätt hehe) 
 
 
Crunch with armpress (samma sak gällande med.boll som ovan) 
 
Plankan
 
 
 

Ledig hela veckan

God morgon!
 
Fick precis ett meddelande på Vklass där jag fick veta att det inte blir skola på hela veckan, lyckan som uppstår lixom. Jag har uppgifter att göra men att bara slippa åka 40 min till skolan i detta väder gör det ju värt det.
 
Idag blir det att basket träning och sedan ett överkroppspass om jag förstått saken rätt. Jag ska få min fys program idag (hoppas jag) som är uppdelat på 4 dagar. Det som är då är att jag kör 3ggr i veckan basket och gymmar 4ggr i veckan. Senare kommer det även komma en basketmatch därimellan men det tror jag nog inte kommer störa mina 4gym pass då jag fortfarande har 2 vilodagar i veckan. Jag kör alla gympass innan mina basketpass så än så länge funkar det
 
Hur spenderar ni denna dag? Träning?
 
 


Ny design

Jag har hållt på större delen av dagen med att försöka trixa och fixa med bloggen. Fuckade upp allting X antal gånger men tillslut fick jag det som jag ville. Är inte 100% klar än men snart så. 
 
Jag känner att denna design är mer personlig då jag har fler bilder på mig i headern och så men även att den känns mer lättåtkomlig. Jag har alltid velat ha 2 sidomenyer och äntligen fick jag till det, måste bara fixa lite små saker i den vänsta sido menyn annars är jag nöjd. 
 
Vad tycker ni, gamla eller nya? Något ni tycker fattas?
 

Gamla designen 
 
 
 Nya designen

5 nyttiga snacks

5 nyttiga snacks
 
 
Många har svårt att släppa taget om sötsakerna helt så varför inte då byta ut dessa mot en bättre variant av "skräp" maten. Det är lugnt att äta det kanske 1 gång i veckan och dricka vin 1gång per dag är bra för hälsan!

1. Popcorn

Ersätter chips, du sparar in på många kalorier bara genom att byta ut chipsskålen mot popcorn istället.
Popcorn innehåller även en hel del fibrer som ger en ökad mättnadskänsla.

2. Mörk choklad

Ersätter lösgodis, Choklad med minst 70% kakao innehåller en rad nyttiga ämnen som du kanske annars inte fått i dig.
Chokladen minskar risken att du drabbas av en hjärt och kärlsjukdom och även typ 2-diabetes.
Hur fel det än kan låta kan kakaosmöret i chokladen hjälpa dig att gå ner i vikt. Fettet tar för kroppen lång tid att bryta ner och under tiden minskar din aptit. Men glöm inte att det är en högkalorihaltig produkt så du bör hålla dig till 2-3 bitar

3. Blandade nötter

Sålänge du väljer dem lite mer naturliga nötterna som inte är saltade eller rostade har du ett väldigt gott litet snack med många aminosyror som bara gör dig gott!
Samtidigt som du lägger på minnet att nötter är en högkalorihaltig kost så här är det även måtta som råder!

4. Chokladmjölk

Ersätter mjukglass, Glass ska vi försöka hålla oss borta ifrån om vi försöker tänka på vad som är nyttigt för oss. Välj istället ett glas iskall chokladmjölk som innehåller 75% mindre kalorier och även ett mycket lägre sockerinnehåll men samma njutning.
Samtidigt är chokladmjölken en god kalciumkälla vilken är mycket bra för kroppen.

Gör annars egen "oboy" med kakao, stevia och mjölk. In i mikron någon minut, done ;) 

5. Ett glas rött vin

Ersätter läsken, läskedrycken är vår största bov som till stor del består av socker som vi inte känner av därför att vi dricker den. Förutom det innehåller den färgämnen som inte gör våra kroppar något gott.
Rödvin i måttliga mängder däremot har visat sig ge positiva hälsoeffekter och skyddar mot ett flertal sjukdomar. Det är rödvinets höghaltiga innehåll på antioxidanter, speciellt resveratrol som ger positiva effekter på att motverka åderförkalkning och därmed minska risken för blodproppar.

 

Vissa tips hämtade från Muskelmassa

 

 
 
 
 

 

 


-

 
 
 
 
 

ny design?

Hej!
 
Blev inte så mycket bloggning igår och det beror till största delen av att jag inte hade tid och ingen motivation till det heller. Jag vill helst vara positiv när jag bloggar för ingen anledning att ge negativa vibbar till andra bara för att man har en dålig dag. Igår hade jag en dålig dag men idag är en ny fräsh dag. Jag är förkyld och har ont i huvudet så jag sjukanmälde mig från skolan och istället sitter jag nu här hemma och läser ur Candide och gör mattetal som båda ska vara klara idag. Ska även göra  klart min Engelska presentation som skulle redovisas idag men jag får göra det nästa tisdag.
 
Hade även tänkt att pyssla med designen, fixa ny header och lite annat. Om någon är duktig med sådanna här saker så är du verkligen välkommen att kontakta mig för jag behöver hjälp. Jag kommer nog förstöra hela designen men vi får väl se. Ni får ha överseende med att de kommer se lite konstigt ut på bloggen idag. Jag får googla också för att få lite hjälp. 
 
Ingen träning idag men det blir en runda till stan för att posta paket, reklamera ett av mina dyrberg armband och sedan även köpa ett par nya byxor, funderar på att köpa locktången jag haft ögonen på ett tag.
 
 
 
två bilder från i helgen. omelett med sallad och en bild på mig och min kusin :) 

Vinnaren av goodiebag

 
 
 
Haha jaa min syster ville verkligen dra vinnaren av tävlingen så hon fick göra det hehe. Kika in videon och se vem som vann! Grattis till denna person. Vinnaren att kontaktad via mejl!
 
Vill ni ha fler tävlingar? 

Frågestund

 
Eftersom jag fått ganska många nya läsare tänkte jag ha en frågestund där ni kan ställa alla era frågor som ni har. Ingen fråga är för dum och du kan ställa frågor om precis vad du vill, om träning, kost eller varför inte om något som har med mitt vardagliga liv att göra. Jag får dagligen frågor och detta ser jag som ett tillfälle för er att få era frågor besvarade så mer exakt som möjligt och så att andra också som har samma fråga  kan se svaret på den
 
Jag svarar på alla frågor när jag har tid! Kram^^

Game time

Tja! 

Snart dax för match för mitt lag mot högsbo. Vi satsar såklart på vinst. För min del blir det som vanligt, statistiken.. Snart är det min tur att vara på planen, att få en chans att ändra matchresultatet, visa vad jag går för! Snart snart! 

Jag gymmade innan och skulle kört crossfit men jag orkade helt enkelt inte så jag körde ett bröst och triceps pass plus lite annat jag kände förIdag ska jag även få mitt nya 4 dagars fys program av min fyscoach och de kommer jag nog köra 4 veckor innan vi ändrar på det.
-

Tja! Jag åkte tillbaka till täljehallen kl 12 och gymmade i ca 1 timma vilket kändes otroligt skönt. Jag körde HIIT och magövningar och imorgon är det crossfit som står på schemat

Jag ska iväg nu till min kompis 18års middag så vi hörs sen!

Glöm inte vara med i tävlingen, de e sista dagen idag! Ha det bra!! Hemmagjorda chickennuggets! Sååå goda

Jag har inte tid att träna

Jag har inte tid att träna är nog den mest uttjatade ursäkten jag har hört någonsin. Den är så uttjatad och så dålig att det inte är sant. Okej du kanske inte har tid att träna varje dag men att få in 3 träningspass i veckan kan vi alla få, det gäller att priotera, det gäller att vara effektiv med den tiden vi har. Du behöver inte gå till gymmet och vara där i 3 timmar utan oftast räcker det med 15min HIIT och du är färdig för dagen eller ett stenhårt gympass på kanske 45 min. Det gäller som sagt att priotera! 
 
Om jag kollar till mitt eget schema så borde jag egentligen inte ha den tiden jag lägger till träning och basket men jag planerar så allt funkar och jag prioterar bort mindre viktiga saker. Jag har 45 min resväg till skolan varje dag och åker då buss och tåg  och brukar tex läsa ut en bok vi har i läxa, plugga lite och annat på den tiden eller prata med vännerna men oftast blir det ju skolrelaterat då det är dit vi är påväg. Många säger att de inte hinner träna för att de ska plugga men 99% av dessa pluggar inte utan spenderar dagen på FB och annat vilket är ganska bortkastad tid som istället kunde ha använt på annat sätt.  Det är oftast dessa personer som sedan klagar på att de är feta, de vill träna och äta nyttigt. Gör något åt saken då!
 
Jag har en kalender och en träningsbok som jag tar med mig överallt. Min kalender är alltid full men jag löser det. Min träning är viktig för mig och hittills har den inte påverkat mina skolresultat, jag har toppbetyg i allt och detta beror till 100% att jag planerar så jag hinner med allt, varje minut är viktig. Min träningsbok skriver jag hur mina pass kommer se ut och vad jag ska äta under dagarna så jag har allt till hands och inte behöver stressa över sådant. Är ett kontrollfreak också så får panik om mitt schema inte följs för då blir allt knas. 
 
Vill du verkligen något kommer du finna tiden!
 
 
 
 
 
 
 

Proppfullt täljehallen

Kl 9, celsius i handen, redan i hallen och jättepepp på att gymma men möts att ett proppfullt täljehallen med massa basketspelare från olika ställen i Sverige. Jag glömde helt bort att det var u14 regionsläger så de har tagit hela gymmet och kommer inte lämna det förens vid 12 tiden, jag får se om jag orkar komma tillbaka då och gymma eller om jag kör hemma, överväger att åka till actic och betala för en gång och köra där men tror inte det. 

Ingen av hallarna är heller tom då de tagit en av hallarna och de andra 3 hallarna är ockuperade av 5-7 åringar som "tränar". Skit söta! 

Jag får väl sitta här och vänta på att de ska bli klara för min lillasyster spelar med dem. De e typ 50 barn som springer runt här haha 
-

 

Glöm inte!

Hej!
 
Jag ville bara påminna alla om att vara med i tävlingen där man har chans att vinna en goodiebag fylld med hälsosamma saker. Imorgon är sista dagen att delta så gå in HÄR och delta. Mycket enkla regler också så inget svårt att delta hehe.
 
Idag har varit en helt okej dag med prov (som för övrigt vad lätt) och lite annat. Hade tänkt börja röra mig mot hallen men tyvärr blir det ingen träning eller gym för mig idag för jag har ingen skjuts och får inte åka buss vid denna tid, beror väl på att jag lever i den staden jag gör. Det är dagar som dessa jag verkligen vill ha mitt körkort så jag bara kan ta bilen vart jag vill och sparar sååå mycket tid men men ska plugga lite sen blir det magövningar så jag får lite gjort och får ta mig till gymmet imorgon och på söndag istället. 
 
Drack världens äckligaste gröna smoothie imorse, riktigt äcklig måste jag säga att den var men den åkte ner iaf tillsammans med bootea och detoxbröd imorse. 
 
 

Recept: Detoxbröd

 
Hade bara bild på en av bitarna. Ska göra ett bröd igen om någon dag för alla har ätit upp brödet så då får ni en helbild. 
 
Ett stort bröd
Du behöver: 
 • 1 msk fiberhusk (pulveriserat psyliumfröskal)
 • 1 dl vatten
 • 1 1/2 dl krossade linfrön
 • 2 dl solroskärnor
 • 2 1/2 dl kokosflingor
 • 200 g mandlar, grovt hackade
 • 4 ägg
 • 4 msk olivolja
 • 1 msk mald kardemumma
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk havssalt
 
Gör såhär: 
 
Sätt ugnen på 160 °C. Blanda ner fiberhusken i vatten och låt svälla i 5 minuter. Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så de finfördelas. Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som knådas lätt och formas till ett runt bröd på en bakplåt. Lät det bli ca 3-4 cm högt så att det blir genomgräddat. Låt stå i ugnen i 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet. Skär i skivor och njut brödet varmt med smör på.
 
Recept ifrån: detoxdiet.nu

Är vanligt kosttillskott säkert?

 
Kosttillskott - SVT play, Del 1
Kosttillskott - SVT play, Del 2
Kosttillskott - SVT play, Del 3
 
Jag blev helt paff när jag såg dessa videor, speciellt de från SVT där de verkligen granskar hur det ligger till på den svenska marknaden. Regleringen av detta är ju helt obefintlig och jag kan typ göra mitt egna proteinpulver utan problem.  Jag blev lite skeptisk till om jag verkligen ska äta mitt proteinpulver, köpa det där fettförbränningstabletterna eller om jag ska skita i det för jag vill inte riskera att stoppas för doping för något jag inte varit medveten om. 
 
Jag tycker ni ska se alla videor här ovan så kommer ni nog tänka en extra gång innan ni köper massa tabletter och proteiner. Jag dricker endast proteinpulver i krisfall eller har dem i mina nyttiga bakelser men ändå, om det finns dopinklassade medel i dem så är det ändå jag som blir skyldig även fast det inte är medvetet. 
 
Första videon är från riksidrottsförbundet och har lagts upp på massor med sidor, bla basket.se
 
Blev tipsad om denna artikel som kritiserar det som sägs i videon längst upp så jag tycker ni läser den och kommer med eran egna uppfattning om dessa saker. 
http://traningslara.se/kosttillskott-farliga-amnen-och-doping/ 
 
Ska kosttillskott godkännas?
"Det krävs inget godkännande eller tillstånd från Livsmedelsverket för att sälja kosttillskott i Sverige. Däremot ska den som tillverkar, importerar eller inför och säljer kosttillskott registrera sig hos kontrollmyndigheten i den kommun där verksamheten sker. Även företagare som säljer kosttillskott eller andra livsmedel till andra företagare eller till slutkonsumenter ska anmäla sin verksamhet till kontrollmyndigheten i den kommun där verksamheten sker. " Citat taget från livsmedelverkets hemsida

 

Jag kan inte säga att det är farligt för oss att äta bla proteinpulver och fettförbrännare men att man bör vara extra uppmärksam när det kommer till kosttillskott och vad man stoppar i sig men som sagt så är jag inte kunnig inom dett område utan ville bara uppmärksamma folk hur det kan ligga till


2 steg fram, 1 steg tillbaka

Hej!
 
Igår efter både basketträning och gym svullnade båda mina knän upp så imorse var jag tvungen att smsa min sjukgymnast och fråga vad jag skulle göra. Det blir 2 dagar vila för min del med inget ansträngande för benen utan om jag ska göra något får det endast vara överkropp. Det känns fortfarande bra att vara tillbaka på planen och detta vad jag lite inställd på att de kunde hända då jag under 1 års tid inte ansträngt mina knän på det viset med löpningar, hopp och defence men det var ju tråkigt att det hände redan efter 3:e passet. Äsh jag tar det lugnt och så får vi se vad som händer.
 
Pluggar just nu till mitt prov i Makroekonomisk fördjupning som jag har imorgon, håller på att sammanfatta allt och försöker lära mig typ 5-6 teorier utantill. Det är nice att vi har instuderingsfrågor till provet så det är bara att svara på dem och försöka utveckla så jag blir nyanserad (A-nivå) 
 
Hoppas allt är bra med er :) 
 
 

Recept: Thailändsk chilisoppa

 
Du behöver: 
Sweet chilisås
Soya
Cocos mjölk
Thai röd curry - grytbas
1-2 tsk Rödcurry pasta
Ett paket wook grönsaker
Ett paket kycklingfile.
valfritt: piripiri eller någon annan stark chili
 
(Hur stark du vill ha den kan du välja själv genom att lägga i chili eller inte) Jag hade i 2st habanero. 
 
Gör såhär: 
1. Låt kycklingen tina och skär sedan kycklingen i små bitar.
2. Tina wook grönsakerna.
3. Häll i cocosmjölken i en kastrull och låt den bli varm, ej klumpig. Häll sedan i grytbasen och rödcurry pastan. 
4. Ska du ha chili i så hacka och lägg i det nu
5. Lägg i kycklingen och låt den koka upp lite.
6.Häll i wook grönsakerna. 
7. Se till att kycklingen är färdigkokt, ej torrkokt. 
Färdigt att serveras. Toppa med sweetchili och soya. 
 
Vill du ha nudlar eller något kan du självklart ha det men jag åt endast grytan själv. Riktigt god och verkligen stark! 
 
En kick för fettförbränningen :D 
 
 
 

How to start

Varannan blogg jag kollar in har satt upp en nyårslöfte om att försöka bli hälsosam, att försöka träna mer etc. Jasså men har ni någon ide om hur ni ska klara ert mål eller är det bara taget ur luften bara för att alla andra vill bli hälsosamma helt plötsligt. Varje år sätter en del av svenska folket ett mål att bli hälsosam, det går bra ett tag men sen är man tillbaka till de gamla rutinerna igen och man bryter löftet. Endast ett par få, som verkligen vill ändras gör det. Jag läste häromdagen att endast 10% av svenskarna håller sitt nyårslöfte när det gäller träning och hälsa, detta ska vi ändra på. Hur ska man då starta för att få en hållbar satsning på en hälsosam livsstil? Nedan kommer 10 tips till att komma igång.
 
#1 Hitta en partner
En partner är det bästa som finns för att komma igång, de flesta vill ju inte börja själva då det lätt blir tråkigt eller att de skäms till att gå till gymmet själva. En partner är också bra för att motivera varandra, peppa varandra och man ger allt man har för att inte göra sin träningspartner besviken eller gå och träna även fast man är trött och lat för att ens träningspartner verkligen vill. Ta en partner som ligger på samma nivå som dig så blir det lättare för er att träna tillsammans.
 
#2 Mät dig och ta före bilder:
Ta många bilder för att sedan se din progress. Detta kommer ge dig motivation till att fortsätta. Glöm inte att mäta dig heller så att du ser även skillnad varje månad.
 
#3 Läs om hälsosamma saker
Läs på om hälsosamma saker. Det är väldigt lärorikt och du kommer vilja testa på det du läser om. Det gjorde jag. Andra gånger har jag bara tänkt aa men nu äter jag bara mindre mat så blir det bra men nu denna gång läste jag verkligen på och planerade hur jag skulle äta för att veta vad, när och hur mycket jag ska äta.
 
#4 köp snygga träningskläder
Om man köper massa snygga träningskläder får man automatiskt motivation till att börja träna. Man vill visa upp sina nya snygga kläder ute på löprundan, danskursen eller gymmet. 
 
#5 Ladda ner träningappar
Det finns massor med träningsappar man kan ladda ner som ger tips på övningar och vissa gör även personliga program. 
 
#6 Hitta ett roligt träningssätt
Börja med att hitta ett roligt träningssätt. Alla tycker inte om att gymma, alla tycker inte om basket, alla tycker inte om dans så se till att hitta en metod som du tycker är rolig. Detta kommer då få dig att tycka det är roligt och fortsätta din resa.
 
#7 Gymkort
Gymmen tjänar flera tusen kronor på gymkort som inte används varje år i Januari när alla köper gymkort efter sitt nyårslöfte. Om du har tänkt köpa ett gymkort, låt det räknas också. Betala inte tusentals kronor i onödan, utan lägg dem hellre på något annat istället tycker jag.
 
#8 Börja långsamt
Starta inte med 5pass i veckan och äta supernyttigt hela tiden utan låt det ta tid, börja kanske med att träna 2ggr i veckan och utöka sedan detta. Tränar du alldeles för hårt i början kommer det leda till att du tröttnar och inte orkar eller att du faktiskt skadar dig då din kropp inte är van. 
 
#9 Våga fråga
Är du på gymmet för första gången eller kanske för 150ånde gången men är osäker på vissa saker och övningar? Fråga personalen, fråga PTen eller varför inte fråga de som tränar med dig. Detta är mycket lärorikt och du kommer märka hur mycket du lär dig av andra. Kanske vill du testa en ny övning som du ser att någon annan kör lite längre bort, gå bort dit och fråga hur man gör den. Ingen kommer bli arg utan de kommer bara bli glada av att du frågar 
 
#10 Ge inte upp
En viktig sak är att början alltid är det svåraste. Du får inte ge upp, fortsätt även i de svåra stunderna så kommer du allt lyckas! jag tror på er alla som vill bli mer hälsosamma och träna mer. Ni klarar det allihopa. Alla klarar det bara man verkligen vill!
 
 

Mina presenter

Jag fick massa fina presenter på min födelsedag och här är dem. Förutom de på bilderna fick jag även en hel del pengar hehe så jag va jätteglad över allt jag fick

Nike free run

Paolos träningsbibel 

3 Dyrberg/Kern armband och 2 par örhängen

2 ringar, snö of Sweden armband, presentkort på make up store och presentkort på spa

Jag blev så glad och nöjd med mina presenter, nu ska jag köpa de andra sakerna på min wishlist med pengarna jag fick och fortsätta spara till min systemkamera

Frukost

Godmorgon,
 
Idag åt jag Paulúns granola med yoghurt till frukost och den är s sjukt jävla god. Den är otroligt god och nyttig, även deras supermusli är god så dessa vill jag tipsa er om. 
 
Till det drack jag Bootea, får se om de händer något. Tog ett par bilder idag för att sedan se om 2 veckor om de blivit någon skillnad. Blir det ingen skillnad beror det nog på att jag detoxade för 4 månader sen och har ätit nyttigt och bra sen dess så kanske inte finns så mycket att rena haha
 
Ikväll blir det gym och även träning ikväll men ska ta det lugnt på träningen då jag fått känningar i båda mina knän. 
 
 

just nu

 
Såhär mysigt har jag nu. Jag läser den nya Topphälsa tidningen och äter lite god frukt! alltid lika mysigt, avslappnande och lärorikt :D  Jag älskar att skära lite frukt och sitta och äta medan jag läser eller tittar på en film. Förut var den en chipspåse i handen men dett är så mycket godare. Saknar gymmet typ, hehe hade vilodag idag för mitt knä måste vila och eftersom att jag gymmade och tränade basket igår. 
 
Jag ska snart gå och fixa morgondagens mellanmål och matlåda. Jag måste ha med mig matlåda till skolan och till träningen nu under detox för att veta exakt vad jag äter. Jag äter sallad (vi har världens bästa salladsbuffe) i skolan men ska ha med mig resterna av chiligrytan att äta innan träningen och gymmet. Utöver det ska jag fixa apelsinjuice och lite nötter (30g för att va exakt) 
 
 
 

we♥it

 
Älskar bilder från Weheartit! Följ mig där om ni har lust. Jag heter esmeraldaaa.
 
 
 

Chiligryta

Hej!
 
Kom hem runt halv 5 tiden då jag började laga en chiligryta som jag såg på någons blogg, kommer inte ihåg vems tyvärr. Den blev god men otroligt stark vilket är jättebra för fettförbränningen. Råka få jättestark chili i ögat när jag skulle fixa min lins så mitt öga blev riktigt fuckat :/ Recept kommer upp på bloggen senare, den va såå god!
 
Dagens detox gick också bra, fick aldrig den där laxerade effekten som alla snackar om när de gäller kvällsteet för bootea, hehe kanske är jag ren i kroppen redan?? ;) Aja jag fortsätter och ser hur det fortsätter, hoppas ju på att jag ska känna något men inget har hänt än iaf :)
 
Jag har ätit haregrynsgröt med äppelbitar och linfrön, sallad med tandoori kyckling, 3st detox bröd och nu chiligrytan, Jag har 1 mål till idag och hittills har jag inte bestämt vad jag ska äta.
 
chiligryta
 
Detoxbröd (jättegott!!)
 
havregrynsgröt med äppelbitar och linfrön

Detox day 1

Hej hej!!
 
Ni får ursäkta att jag inte skriver så mycket nu men jag har haft så mycket att göra och måste nu tänka lite extra på skolan för att komma tillbaka till alla rutiner igen.
 
Idag började detox dag 1 och det gick faktiskt ganska bra, mycket bättre än första gången jag körde. Då var jag jättetrött och hängig  men denna gång vad jag välförberedd och visste vad jag skulle äta . Lite senare ska jag dricka kvälls teet och tydligen så kommer jag behöva gå på toa ofta imorgon då den har en laxerande effekt. 
 
Jag tränade även idag med mitt lag i en timma med kontakt, de gick helt ok. Jag gymmade även men idag körde jag ett program min fyscoach fixade åt mig, inte alls så döds jobbigt som mina pass är men detta är bra för min kropp tydligen för att den inte är jämn, är starkare på ena sidan pga mitt knä så nu gör jag saker för att jämna skillnaden. 
 
Middag
 
Frukost 
 
Körde på lite is efter träningen, känns bra men smärtan finns ju alltid i mitt knä
 
 

Oförglömlig dag

Hej allihopa!! 
 
Gårdagen var nog en av de bästa dagarna i mitt liv måste jag säga. Jag tror inte jag varit så glad och lycklig någon gång förut. Det blev en riktigt lyckat fest och jag dansade hela kvällen, tror nog jag bara satt i typ 5 min för att vila och dricka lite vatten. 
 
Min DJ var duktig och vi dansade framåt 1 tiden då de flesta började röra sig hemåt. Jag var otroligt kärleksfull igår också, tror jag kramade om alla minst 5 ggr och sa tack för allt haha, gav några ett par pussar lite hit och dit och det enda jag gjort idag är att snacka med tjejerna och skratta ihjäl mig åt mitt eget beetende men jag var så lycklig och glad. Haha Jag hade min prinsesskrona hela kvällen, tanken var att jag skulle ha den 10 min men jag vägra tydligen ta av mig den hehe ;) 
 
Jag fick en hel del presenter varav en av dem var mina efterlängtade Nike Free Run. Kan ta kort på alla mina presenter sen och lägga upp. 
 
Jag vill tacka alla som grattat mig, det värmer verkligen!! :D 
 
juste, glömde säga att jag startade dagen med baklava lite sådär tidigt på en lördag morgon som frukost på sängen och fick blåsa ljus och sånt hehe. 
 
 
 
 
 
 
 

Tävling: Vinn goodiebag

'
 
 
Eftersom jag fyller 18år idag tänkte jag att vi kan fira mig tillsammans genom att ha en tävling för er kära läsare. Vinsten denna gång är en goodiebag innehållandes saker som är superbra för den som vill starta ett hälsosamt liv. 
 
Goodiebagen innehåller: 
♥ Women´sHealth tidningen nr1 februari 2014
♥ Yoga flow för kropp och själ (träningsvideo) 
♥ 2 st en portionspåsar med OneWhey proteinpulver från Fitnessguru
♥ Superfruit rawfood bar
♥ Hjärtformad tvål
♥ Shower gel "sweet lemon" från The Body Shop
♥ 10% rabattkod hos Yogasisters
♥ Beanie från F.T.Y.S  - FitterThanYouSthlm 
♥ Strumpor från F.T.Y.S - FitterThanYouSthlm
 
Alltså är detta ett riktigt bra startkit för den som vill börja sin hälsosamma resa. 
 
För att delta: 
Följ min blogg på bloglovin, Berätta vilket nr du blev i en kommentar
(Om man inte har Bloglovin så följ min Instagram. Har du ej instagram så är ett inlägg på din blogg om tävlingen ett måste)
 
Extra chans till vinst: 
Följ "getfiitandhealthy" på Instagram (skriv ditt namn på instagram i kommentaren)
• Var med i samma tävling som finns uppe på min Instagram
• Skriv ett inlägg på din blogg om tävlingen (länka till inlägget i din kommentar) 
Du får en extra lott för varje sak du genomför
 
 
 
Lycka till allihopa!!  Glöm inte emailadress
 
Tävlingen avslutas den 18/1
 
 
Kommentarer som inte har med tävlingen att göra hänvisas till andra inlägg. Förekommer dessa raderas de, utan svar
 
 
 
 

Få timmar kvar

Heej!!
 
Hypad och övertrött som jag är så hoppar jag runt i huset och bara försöker njuta av de 2 sista timmarna som barn sen är jag officiellt vuxen. yes, jag blir 18 helt enkelt. Imorgon blir det party med mina vänner och cheatday såklart. Jag har en överraskning till er imorgon så håll er ögon öppna på bloggen 
 
Idag tränade jag för första gången med kontakt och det känns bra i knät. Problemet är timing och att hinna med sin spelare i defence. De gick helt ok men jag vet att det bara kan bli bättre. Tror det blir ett extrapass för min del på söndag och ett gympass, vi får se hur jag mår efter festen imorgon. Min klänning kom i förrigår och sitter bra. Sedan så köpte jag även idag en klänning till min kusins bröllop om 2 veckor, såhääär hypad på livet är jag shit! hahah jag kommer nog inte sova inatt, är för hyper :D
 
 
 
 
 
 

Detox planning

Jag fick hem mitt Bootea häromdagen och håller just nu på att planera allt jag ska äta under dem veckorna. Jag hoppas verkligen att detta te ska hjälpa och jag kommer absolut komma med en recension av teet senare då jag vet att många haft frågor om det. 
 
Jag kommer följa booteas matschema, inte till punkt och pricka men i den mån jag kan. Man ska bla inte äta kött  men jag ska äta kyckling och fisk såsom jag gjorde under min förra detox period.Jag ska mäta mig och ta kort på söndag och inhandla allt så kör jag igång direkt. Lördag blir cheatday då det är min födelsedag och på söndag kör jag alltså igång detox perioden med bootea 
 
 

ÄNTLIGEN

Hej hej!!
 
Dagen har varit superbra men lite stressande där jag lagade mat, tog en PW till sjukgymnasten och gjorde tester hos henne. Det som var superbra var att ÄNTLIGEN klarade testen för mitt knä, äntligen får jag träna med kontakt med laget. Jag kommer ge mig själv öga nu men jag hoppas verkligen att mitt knä håller. Målet just nu är att jag ska spela min första match på USM om 1 månad. Den omgången är på hemma plan och jag är så glad att min comeback blir på hemma plan. Det kommer bli kanske 5-10 min men det är jag nöjd  med. Är lite rädd för att de var just under den USM omgången förra året som jag skadade knät men nää nu kör jag, finally!! Im soon back bitches!
 
Sen gjorde jag en smoothie nu lite senare mot kvällen när jag kände mig hungrig. Den innehöll hallon, kiwi och banan :D
 
 

Yogasisters rea

Yogasisters har nu utförsäljningsrea på deras gamla kollektion på sin Webbshop där de säljer massa fina och kvalitativa yoga/tränings plagg och tillbehör. Riktigt fina saker har dem, en av sakerna är linnet ni kunde vinna här på bloggen för någon månad sedan.
 
Det bästa med Yogasisters är enligt mig att de skickar 5% av sin omsättning från kläderna i märket DOM  (Drop Of Mindfulness) till Project playgrpund som är ett project som hjälper fattiga barn i Sydafrika. Detta tycker jag är otroligt bra och något vi alla bör stötta!! :D 
 
Nedan ser ni några av mina favoriter, vilka är dina?
Klicka på varje bild för att komma till dess sida.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Triceps och bröstpass

Igår stod det triceps och bröst på schemat. Övningarna jag gjorde var dessa:

•Bänkpress med hantlar
•Triceps pushdown med rep 
•Triceps extension över huvud med rep
•Armhävning med fällkniv i TRX (atomic pushup)
•Armhävning med ena handen på medicinboll
•Dips 

 Jag körde allt 3X10. Utöver det körde jag lite rehab och tränade basket i 45 min. 


Här är ett par bra övningar för bröst och triceps, körde alla fast på lite andra sätt och andra redskap bara. 

Appen jag använder visar allt med videos så ni kan se tekniken och allt. Den heter Virtual Trainer och man kan välja vilket muskelgrupp man vill träna så visar den massa bra övningar. Ladda ner den tycker jag!! 

Tummen upp för pressbyrån

 
Riktigt bra gjort av pressbyrån, hoppas det håller sitt nyårslöfte
 

Varför jag aldrig väger mig

 
Hej! vad fin och inspirerande blogg du har! Det jag undrat över en del är varför du aldrig väger dig? är det inte bra att väga sig och stämma av med hur det går med viktnedgången? Kram
 

Hej! Tack så mycket :)
 
Jag väger mig inte för att jag helt enkelt blir besviken varje gång jag ställer mig på vågen och den inte visar neråt även fast jag kämpar arslet av mig. Jag mäter mig istället och där kan jag varje månad se hur det går framåt, även på mina kläder ser jag hur dem bara blir större och större vilket ger mig motivation till att fortsätta. För vissa kanske det är bra att väga sig men det är tack vare vågen jag gett upp förut, tack vare vågen jag inte fortsatt kämpa för att nå mitt mål. 
 
Jag gymmar för tillfället 4ggr i veckan och utöver det kör jag 2 konditionspass i veckan och har även nu lite smått börjat träna basket igen. Detta gör att jag bygger muskler, muskler väger mer än fett och även fast jag ser att jag blir smalare så visar vågen samma sak. Jo jag vet min startvikt och när jag nått mitt mål kommer jag nog ställa mig på vågen för att se hur mycket det står där. 
 
Jag har efter 3 månaders hälsosamt ätande förlorat ca 30cm på min kropp vilket jag är nöjd över även fast jag har en lång väg kvar, viktmässigt vet jag inte och jag tänker inte kolla heller. 
 
 

Morning cardio

Hej!
 
tydligen har många börjat skolan idag men inte jag då jag börjar på fredag. Var ute på en morgon PW innan frukost idag och gjorde sedan bananpannkakor till mig som frukost. 
 
Sitter just nu och läser om hur man kan lägga upp ett träningsprogram för nybörjare och för ungdomar. Har tänkt att fixa ett träningsprogram till min bror och förhoppningsvis blir det bra. Kommer mestadels lägga cardio och bål övningar för han kommer köra detta hemma då han är för ung för att få gå på gym så det mesta blir med hans egna kroppsvikt och med pilatesboll och lite vikter som vi har. Jag har aldrig gjort program till någon förut utan gör bara till mig själv så måste nu läsa vad man kan ge han för övningar för vill ju inte direkt att han ska skada sig.
 
Ikväll blir det 45 min basket och sedan gym med fokus på triceps och bröst.
 
 
 

Mellanmål

 
Blev hungrig när jag skrev receptet till pannkakorna så jag fixade lite frukt till mig som mellanmål, så gott och nyttigt! Hade gärna haft jordgubbar och bär istället men jag får väl vänta till sommaren. Älskar Persimon/Sharon (vet ej skillnaden) förresten, min favoritfrukt helt klart och beroende framkallande 
 
 
 
 

Recept: Vanilj proteinpannkakor

 
Jag blandade egentligen det jag kände för i dessa och de kan ni också göra. Prova er fram tills ni tycker det smakar bra. Har inga direkta mått på hur mycket jag la av allt.
 
Du behöver: 
3 ägg
1/2 skopa Whey protein pulver Vanilj
Chia frön
Psyllium frön
Kokos mjöl
Kokos flingor
Osötad mandelmjölk
Stevia
Lite bakpulver.
 
Gör såhär:
Blanda tills du får en slät smet. Blir den för lös, lägg lite mer proteinpulver eller mjöl. Blir den för hård, lägg i lite mer mjölk.
Toppa med valfria saker, jag toppade med kvarg. 
 
Prottebomb deluxe

Basketball

Hej!!
 
Jag hann aldrig skriva ett till inlägg igår efter träningen då mina kompisar kom på besök och vi umgicks ett par timmar, händer inte så ofta att jag hinner umgås med dem längre då jag har så mycket att göra om dagarna.
 
Igår  körde jag iallafall de 45 jobbigaste basketminutrarna på 11 månader. Jag har fått köra basket med laget i 1 månad ungefär men utan kontakt men aldrig har vi kört såhär hårt, om tjejerna var helt döda vad ska jag då säga som inte kört 100% de senaste 11 månaderna. Att vi körde så hårt berodde på att vi hade en annan coach än vanligt och jag måste säga att även fast de var de jobbigaste 45 minutrarna ever så var det jävligt skönt att svettas och känna att mitt knä verkligen klarar av det här. Det gjorde ont men mestadels var det inte knät utan andningen som hade det svårt. Sprang på 100%, körde riktningsförändringar o hoppade utan som helst problemen förutom lite i timingen men de blir också bra snart.
 
Efter det körde jag biceps, rygg och rehab i 45 min. Min kropp skakade efteråt, speciellt händerna, gick inte ha dem stilla för att jag körde hårt i gymmet efter att jag tränat med laget men känns så jävla skönt att få tillbaka glädjen att snart kunna spela, att en enda träning, ynka 45 min kunde få min motivation på topp igen.
 
Dont play basketball with nails. Haha mina naglar gick av en efter en och tog bort de som va kvar sen.
 
 Lite rullning med en trigger point rulle. Brukar köra lår, vader och rygg på den. Älskar den så sjukt mycket.
 
Dödlig stretch övning, jag bokstavligen dog! 
 
Mina proteinbars. Lite väl fyrkantiga blev dem men lika goda som vanligt.
 
 

Proteinbars in the making

Tjena!!
 
Hoppas att allt är bra er :D Idag så har det inte hänt på mycket än förutom att jag gjort mina Choklad proteinbars som jag älskar så mycket.  De är så goda och så lätta att ta med som snacks eller återhämtningsmål efter träning.
 
Runt 16 tiden ska jag ta en Power Walk till Täljehallen, träna lite med laget och sedan gymma. Biceps och rygg står på schemat plus rehab som körs varje gång jag gymmar. Ska försöka få ett par bilder från dagens pass om någon jag känner är där annars blir det väl repost av någon annan dags pass.
 
En del frågade igår om receptet till Proteinpannkakorna jag gjorde och det kommer lite senare om jag hinner skriva ner det. Inte ett speciellt svårt recept då jag egentligen bara blandade i det jag ville ha i den hehe.
 
 
Bild på barsen ommer när de är klara (fått stå i kylen fram tills kvällen) 
 

Powerwalk

Tjena!
 
Äntligen städat huset och damsugit. Sitter just nu och kollar på Spy Kids 4, enda av  spykids filmerna jag inte sett. 
 
Imorse gick jag och min syrra en powerwalk på en timma eller hon cyklade och jag promenerade. Sista biten bar jag cykeln och en kasse med livsmedel från Maxi då hon inte orkade cykla längre men de e lugnt. Jag fixade även Proteinpannkakor till oss och efter att jag sett filmen så ska jag laga middag och sedan baka proteinbars då mina tagit slut.
 
Hoppas ni får en bra dag :)

 
 
 

Dagens pass

Hej hej!!
 
Äntligen hemma efter en lång dag med min lillasyster. Jag var barnvakt hela dagen och vi tog en runda på stan, åt på McDonalds, tittade på basketmatch och gymmade. 
 
Det blev mitt första gympass på en vecka och kan säga att jag saknat det jävligt mycket även fast det inte blev så seriöst när syrran var med och sprang runt i gymmet och lekte. Anyway så körde jag mestadels överkroppsövningar och min rehab för knät vilket gick helt ok, måste verkligen jobba med rehaben så att jag klarar testen på torsdag! 
 
Nytt PB på chins också efter första försöket, halvvägs till målet nu!
 
Nu dags för myspys med lillasyrran och vi ska se på Spykids, omg hon har inte sett den förut, dagens barn assåå haha 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Resan

Det var en riktigt bra resa till Tyskland. Åkte dit 28 december och kom hem igår den 3 december. Jag träffade massa släkt, firade mammas morfars 80 års dag, åt mig tjock och hade det jävligt svårt att vara nyttig men gjorde så gott jag kunde fram tills nyår då jag släppte i tyglarna och åt allt möjligt! Jag hade min efterlängtade cheatday som jag suktat efter i tre månader. Jag trodde att jag skulle må dåligt men eftersom jag inte klarade av att äta så mycket av allt sockrigt utan smakade bara av det mesta och åt typ ingen vanlig mat för jag var så mätt. Jag verkligen njöt av tiden. 
 
Efter festen och allt på morgonen fick vi dock ett dystert besked som förstörde vår resa helt och det var att mammas farfar dött så de av oss från Sverige som kom med bil åkte hem samma dag medans min familj fick vänta tills igår på vårt flyg för att komma hem. Senare samma kväll får vi även veta att pappas fasters man dött och de har lett till ganska mycket kaos och stressande för oss då de levde i olika städer och vi måste hinna till bådas minnesgudtjänster. Mammas farfar var präst så många syrianer från Sverige ska på hans minnesgudtjänst och sedan ska hans kropp flygas till hans by i Turkiet och begravas i kyrkan där.  Båda männen fick frid iaf vilket även fast det är sorgset för oss, skönt för dem att äntligen finna ro efter ett långt liv.
 
Raketerna, väldigt mycket mindre än i Sverige. 
Firar mammas morfars 80 års dag efter midnatt på nyår.
Jag och min mormor<3
Min mammas sida, de som fattas e min moster, hennes man och min morfar
Jag och mammas kusin 
Cheeeatday. De enda som fattas på bilden är 2 nutella mackor och 2 rafaellos.
 
Åker i en gammal bil
 
Skulle vi utomlands eller flytta? haha 
 

Wishlist

 
 
1. Freddys Wr.UP tights, Här
2. Questbars, Här
3. Tartarus, Här
4. Smarta sötsaker, Här
5.Polar pulsklocka, Här
6. Paolos träningsbibel, Här
7. Nike free run, Flera olika hemsidor med olika färger

Tyskland

Heej!!
 
Som ni märkt så har jag varit lite off de senaste dagarna och det beror helt enkelt på att jag var bortrest. Jag firade nyår i Tyskland hos mammas släkt så därför var jag inte aktiv på bloggen. Varför jag inte berättade var för att jag kände att de inte är bra att berätta när jag åker bort och kommer tillbaka etc då det ökar inbrottsrisken då det är jävligt enkelt i dagens samhälle att få tag på folks adresser, tänkte väl lite för långsint när jag inte berättade men ändå. 
 
Vi hade det bra och superkul på nyår, fick testa åka med en gammal bil, åka till Frankfurt och shoppa och även fira nyår på ett annorlunda sätt en vanligt. Största problemet jag hade var att äta nyttigt där borta, det enda man åt om dagarna var massa bröd och de var inte ofta de hade mörk bröd. Man kan ju inte tacka nej hela tiden heller men nu är jag back on track igen och kommer imorgon om jag hinner åka en stund till gymmet och hoppas på att mitt Bootea kommer snart. Ska även beställa fettförbrännare från Fitnessguru nångång när jag har tid. 
 
Iaf vill jag tacka för alla fina kommentarer som jag nu måste sätta mig och svara på! Senare idag eller ikväll kommer bilder upp från resan, från nyår och min cheatday!
 
Hände även 2 tragiska saker när vi var borta vilket gjorde att vi bara ville komma hem de två sista dagarna vi hade kvar på resan. Inget jag vill skriva om nu men kanske om några dagar när allt har lagt sig.
 
 
Bild från nyår

-

 

Mål 2014

 
 
Var ska jag börja hehe?  jag har ganska många mål och delmål som jag vill klara av inom både träning men även i vardagen. Jag har lite svårt att börja skriva alla mål och har typ suttit här en timma och funderat men jag börjar väl bara så kommer nog all fram. Först och främst så ska 2014 bli mitt år! 
 
Hur vissa av målen kommer klaras beror på hur mitt knä mår men jag kommer göra mitt yttersta att klara dem. 
 
Basket: Jag vill komma tillbaka till basketplanen 100% senast den 1 april annars kommer jag nog bli deprimerad igen och kanske sluta basket helt. Motivationen och tålamodet kommer ha tagit slut då, det har det redan gjort men jag kämpar på för sporten jag älskar, synd att vissa inte hjälpt till hittills att försöka hjälpa mig hålla uppe min motivation. Blir mer och mer less på vissa saker och det är jobbigt att känna att ingen bryr sig när man kommer till varenda träning även fast man är skadad. Förr när jag blivit skadad har folk i alla fall brytt sig, nu bryr sig de flesta förutom dem som man vill ska bry sig...
 
Chins: Jag är förälskad i chins om ni inte märkt det haha och jag skulle vilja klara 10 st 2014, med händerna på alla 3 sätten, fingrarna mot mig, fingrarna åt andra hållet och med händerna på sidan.  Jag vill klara av 10 stycken på varje. Just nu klarar jag 4 chins med fingrarna åt andra hållet (pullups) och de andra har jag inte maxat så vet inte men inte mer än 4 iaf. 
 
 
Dips: Jag vill klara av minst 5 dips innan 2014 är slut, jag klarar inte av en enda och är inte ens i närheten av att klara av det men jag ska verkligen nå det målet det här året. 
 
Armhävningar: Jag vill klara 50 riktiga armhävningar  i sträckd är jag går ända ner under detta år
 
Milen: Jag vill kunna springa en mil utan att stanna. 
 
Plankan: Jag vill ha tillräcklig styrka i kroppen och hjärnan att klara av att stå i plankan i 3 min innan sommaren.
 
Bänkpress: 65kg ska klaras innan december. 
 
Min kropp: Jag har som mål att till sommaren ha en fin definerad kropp, tonad kropp där jag är fast och har fina kurvor. Jag bryr mig inte så mycket om vikt men jag hade gärnat velat väga under 70 kilo till sommaren. Jag tror den perfekta vikten för min kropp är 65-68 kilo. Då kommer jag nog ha en fin kurvig kropp och må super. 
 
Cheatdays: Jag ska hålla nere mina cheatdays till 1 gång i månaden och jag ska klara av det.
 
Mitt välmående: I år ska jag ta hand om mig själv, jag ska göra saker för min egen skull och ingen annans. Jag ska göra mitt bästa i allt och försöka vara så positiv som möjligt.
 
Andras välmående: I år ska jag tänka mycket på andras välmående också, jag ska försöka ge så många sanna komplimanger jag kan hela tiden till folk för att få se dem le, jag vill göra folks dagar och få dem må bra. Iår ska ALLA må bra!
 
Inspirera andra: Jag vill verkligen inspirera folk. Jag vill att folk ska inspireras och verkligen kämpa för det dem vill inte bara inom träning utan allt annat också. Jag vill vara en förebild för andra människor
 
 
Välgörenhet: Jag älskar verkligen välgörenhet och har redan ett fadderbarn som heter Erick och är från Kenya som jag skickar 200:- av mitt studiebidrag till. Jag ska fortsätta med detta men jag vill även göra något mer för dem som inte är lika lyckligt lottade som vi är. På något sätt ska jag kunna hjälpa dem mer. 
 
Skolan: Jag vill att mitt slutbetyg i 2an ska avslutas med A och B i alla ämnen förutom matten där jag inte kan ändra mitt D. Alla andra kurser ska avslutas på A och B och jag ska verkligen plugga i år. 
 
Jobb: Jag ska börja söka jobb i februari för att få extra jobb under sommaren. Jag vill jobba på någon ekonomi avdelning och dem sätter in sina sommarjobb tidigt så man måste va ute i god tid. Jag ska få ett bra sommarjobb, skiter i allt!
 
 

Gott nytt år


Jag önskar er alla läsare och alla andra ett gott nytt år! Hoppas alla får ett superbra år med nya möjligheter. Mitt år ska bli bäst: jag fyller 18, jag SKA ta körkortet och senare idag ser ni alla mål jag har. Ha de super, nu tillbaka till festen, ciaooo

RSS 2.0