Göteborg

 
 
 
Jag var i Göteborg förra veckan och hade en grym vecka med mina släktingar där borta. Älskar Göteborg, en av mina favoritstäder faktiskt.
 
Det var fint väder hela veckan och jag hade ju tyvärr bara med mig massa byxor och endast en bikini när vi va på stranden typ varje dag hela den veckan.
 
Jag var på gymmet en dag och skulle inte säga att jag var sådär jättenyttig men men jag var på semester och då tycker de e lugnt att fuska liite ;)
 

 
 
 
 
 
 
 
Helt död efter det passet ;)
 
 
 

Stå upp för de kristna i Mellanöstern

Livet rullar på i fullrulle och ingen tid alls att sitta vid datorn. Nu på sommaren känner jag att jag hellre är på stranden eller med mina vänner än att sitta hemma och skriva inlägg på datorn. Jag hade kunnat skriva inlägg från mobilen men de blir alltid så kassa så kör hellre på kvalitet före kvantitet. 
 
Nu till något helt annat än träning och hälsa.
Det händer just nu massa saker i världen, krig på flera håll och utrotningar av etniska grupper på andra håll. Bla mördas kristna i Irak på samma sätt som för ca 100 år sedan då Seyfo ägde rum. Mitt folk har Seyfo fortfarande färskt i huvud och hjärta så att detta sker i Irak och Syrien idag igen gör oss bara mer villiga att få västvärlden att agera och sluta blunda.
 
Isis märker kristna hem med den arabiska beteckningen för "N" som är första bokstaven på ordet för kristen i ovannämnt språk. De har gett dem kristna i Mosul ett ultimatum om att fly, konventera till Islam, betala en högskatt eller Dö. Mosul har nu tömts på kristna och det var förut en av de kristnas urstäder. För första gången på 1600 år hörs inte kyrkoklockorna eller gudtjänsterna i staden. Människorna som är på flykt vet inte var de ska ta vägen för att ISIS tagit alla deras tillhörigheter. Världen står bara och tittar på. Varken Carl Bildt eller någon annan från Sveriges regering har öppnat käften angående det här utan de är väl antagligen för upptagna med att bojkotta israelitiska apelsiner...
 
På samma sätt som Hitler märkte ut judar, märker ISIS ut kristna. Ingen vettig människa på planeten tycker att förintelsen  av judar var något bra. Vi lär oss om det på historielektionerna, om hur hemskt det faktiskt var när judar gasades ihjäl men det händer en förintelse nu också, det händer häribland oss, just nu! Det är inget avlägset, det är inte några människor som redan är döda som utför detta utan det händer nu, några timmar bort med flyget. Alla tänker vi att hur kunde folk vara så blinda, hur kunde folk låta förintelsen ske, hur kunde folk vara så hänsynslösa? Flera av dem som tänker så är även de som blundar idag, de som inte står upp för andra folkgrupper, som bara tänker på hur bra de har det i västvärlden. Många tror att bla Sverige är immun mot krig och konflikter men sanningen är att på några ynka sekunder kan vår trygghet i Sverige utplånas. I dagens samhälle vet vi mer, vi är mer globala och vi ser saker ske hela tiden. Ingen ska kunna blunda men ändå gör en stor del av folket det! 
 
 
Demostrationer kommer hållas på flera håll i Sverige, Europa, USA och Australien för de kristnas situation i Mellanöstern.  I Stockholm hålls den på lördag i Mynttorget kl 12. Visa att du bryr dig och ta dig till någon av demostrationerna som hålls på olika städer. På facebook finns mer info om var och när olika demostrationer hålls. Alla som bryr sig om att kristna slaktas och utrotas i Mellanöstern bör ta sig dit,  spelar ingen roll religion eller folkgrupp! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Led day

Tja!
 
körde ben idag på gymmet och provade även övningar för knät igen. Måste försöka köra även fast det gör så satans ont. Blev ett nytt person bästa på Hip thrust (bäckenlyft) där jag körde 4x6 på 90kg. meningen var att jag skulle köra 70kg men jag räknade fel och det blev ett nytt PB då alltså, Kul med framsteg :D
 
Det jag körde idag var
 
Knäböj:
3x10 bara stång
 
En bens knäböj med fot på bänk
3x10 per ben 16kg
 
Hip thrust

4x6 90kg
 
Raka marklyft
4x10 50kg
 
Leg extension
3x10 30kg
 
 
 

16/7-14

Hej hej! 

Fortfarande kaos här hemma med renoveringen och allt men värst är nog det att de stänger av interneten då och då. Just dem tillfällena är när jag är hemma och vill skriva ett inlägg så lack som fan blir jag då! 

Anyway så körde jag ett rygg pass idag och jag fick verkligen kontakt i ryggen. Var fortfarande lite öm från igår då jag besökte en kiropraktor för att just kolla ryggen. Hon sa att de inte är särskilt konstigt att jag får ont för att jag har låsningar i hela ryggraden och även i nacken har jag en låsning. Hon knäckte min rygg och jag ska dit fler gånger för att få bort låsningarna. Trodde jag skulle dö när hon knäckte nacken, kändes sjukt obekvämt! 


Pre och post workout idag, yummy! 

Deadlifts

Något jag började köra för ett tag sen är raka marklyft eller stiff deadlifts som de heter på engelska. Får inte köra vanliga marklyft där man böjer på knäna och drar upp stången då det är alldeles för stor belastning på knäna men raka marklyft fungerar alldeles utmärkt. Dessutom ha rmin greppstyrka förbättrats avsevärt och kan ta mer vikt nu också. Det stramar verkligen i hamstrings och man får en fin booty ;)  
 
Det jag måste tänka på mer tekniskt som jag ser i videon, det är att hålla stången nära kroppen hela tiden.
 
 
 
 
 
 

renovering

Godmorgon!
 
sitter och äter frukost just nu.Till frukost blev det Pauluns Supermüsli i smaken äpple och kanel, med gojibär, kokos och extra kanel. riktigt gott!! :D till det dricker jag även vatten såklart, måste verkligen få upp mitt intag av vatten, vilket är ett av mina stora problem.Jag dricker alldeles för lite vatten..
 
Hinner inte blogga så mycket dessa dagar då vi håller på att renovera här hemma och det är helt kaos, bokstavligt sagt. Massa redskap och annat överallt. Kunde tex inte äta mat hemma igår för arbetarna stod mitt i köket och höll på med att måla och annat. Anyway men snart är dem klara och då kommer jag nog kunna röra mig normalt över huset igen hehe. 
 
Lite bilder från veckan när jag ändå missat att skriva på ett tag.
 
just nu 
 Ute gym med min mamma och bror
 
Vacker solnedgång i Södertälje 
 
Tittade på draktränaren 2 i 3D med lillsyrran. Man blir ju känslomässig när man tittar med 3D, föll ett par tårar faktiskt hahaha 
Sjukhusvistelse, blivit stammis där så känns inte ens jobbigt längre. Magnetröntgen denna gång. 
lunchade på Wokhouse i Stockholm med mina vänner 

Crossfit ala Esme

I fredags när jag var i gymmet visste jag inte riktigt vad jag ville köra men tillslut bestämde jag mig för att fixa ihop mitt egna lilla crossfit pass och sedan köra mage när jag kört klart.
 
Det är inte alls svårt att göra ett crossfit pass utan det räcker med lite kreativitet och få redskap. Jag använde mig utav en medicinboll, gymboll och hopprep. 
 
Passet
100 hopp med hopprep
30 russian twists med 7kg medicinboll
15 ben indrag med gymboll
 
5 varv på tid.
 
Min tid: 11:52 min 
 
 
Dygnsvettig efteråt och helt slut i mitt vänstra ben då jag mestadels hoppade på det så kändes det grymt att köra så fort man kan men med bra teknik. Nästa gång ska jag lätt komma under 10 min! 
 
Efteråt blev det att köra mage. Körde bla benlyft, kettlebellswing och massa andra övningar som jag inte kan namnet på haha 
 
 
 
Som vanligt skriver jag ner mina tider och vad jag kört, först alltid på mobilen och sedan i min träningsbok. Bra sätt att se hur man utvecklas och blir både starkare och snabbare. 
 
 

Recept: Morotskaka

 
 
 

 
 
Jag gjorde en nyttig morotskaka. Modifierad från 2 recept hos Tasty-health som jag gjorde efter det jag tycker om. Den blev god :D
 
Du behöver:
 
Kakan:
2dl havremjöl (mald havregryn
2dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk kanel
2 tsk vaniljpulver
1krm kardemumma
2 stora morötter (265g)
1/2 dl stevia strö
3 ägg
100g vatten
 
Frosting:

200g creem cheese (jag hade 9% fetthalt) 
2msk stevia strö
 
 
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2.Blanda alla torra och blöta saker var för sig. 
3. Lägg i de torra sakerna i en matberedare, häll sedan över de blöta försiktigt medans mat beredaren är igång.
4. Mixa tills det blivit en jämn smet
5. Smörj en kakform med avtagbara kanter med smör eller liknande. Min kakform var 24cm i diameter, tastyhealths 18cm så ta helst 18 cm om ni har det då kakan blir tjockare och finare hehe
6. Häll i smeten i kakformen och låt grädda i ugnen. 24 cm kakform ca 35min, 18cm kakform ca 45 min. 
7. Ta ut och låt svalna
8. Mixa sakerna till frostingen med en stavmixer eller med en sked. 
9. Bred ut frostingen över morotskakan när den svalnat och toppa med rivna morötter eller kokos 
10. Njut :D
 
 
 Grundrecept från: Tastyhealth

Thaigryta och proteinbarsen

Tja!
 
Håller just nu på med att göra thaigrytan som jag gjort flertalet gånger förut. Den sätter verkligen fart på methabolismen och är riktigt stark. Gjorde den inte lika stark som vanligt då hela familjen ska äta den här gången och alla tycker inte om starkt lika mycket som jag. Recept till den HÄR
 
Proteinbarsen är dem även klara och dem smakar lika gott som vanligt. Blev ganska stora bitar denna gång men äsh ännu godare ju. Receptet på finns HÄR
 
 
 
 
Bilder på thaigrytan lär komma upp i ett inlägg ikväll :) 

Proteinbars och gym

Tjena tjena! 

Varit riktig housewife idag haha. Började med att jag bytte sängkläder i min och syrrans säng, sen dammsög jag hela övervåningen och lagade mat. Tåg bilen till maxi och köpte saker till mina proteinbars som jag brukade göra. Gjorde barsen. Fick besök av en vän. Hämtade syrran och mamma från skolan. Tog mig till hallen och gymmade och är nu hemma och äntligen lite vila! Om en timma ska jag iväg igen med mina vänner och äta, ska bli trevligt det.


Idag blev det ett helkroppsprogram för min del på gymmet. Började med ben och sen körde jag överkropp med en kompis. De va nice! Imorgon blev det nog en cardio dag tror jag men mycket hopprep och cykling 

Så ser dem ut just nu, ska förvaras i kylen över natten innan jag skär i bitar och lägger i frysen 

Home sweet Home

Tja!!
 
har inte varit aktiv senaste veckan då jag varit bortrest i Turkiet under hela veckan. Gjorde ett par tidinställda inlägg så det började väl märkas runt onsdag, torsdag att jag inte uppdaterar som vanligt. anyway så brukar jag inte skriva när jag åker utomlands eller så eftersom det är så himla enkelt att söka på mitt namn och hitta adress etc. Kanske lite långsökt men jag bor inte direkt i Sveriges säkraste stad. 
 
Jag hade iaf en grym veka och ville inte allllls komma hem till detta väder. Från att ha sol utan moln och 40 grader i skuggan till moln, regn och 15 grader här. Blev typ deprimerad så fort vi landade hehe. Jag var i Marmaris och det är en riktigt fin stad, en stor rekommendation till alla som vill utomlands.
 
Vi gjorde inte så mycket förutom att sola, njuta och bada. Gick till stan ett par dagar och gymmade 1 gång. Promenerade deras strandpromenad ett par gånger också och det är riktigt skönt att promenera där då det kommer friska vindar från havet! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marmaris
 
Stockholm-.-
 
 

RSS 2.0