Legday

Hej!!
 
var på gymmet redan vid 10 tiden och körde ett jävligt jobbigt benpass. Det var inte särskilt tungt men fokuset var att få kontakt och det fick jag verkligen. Benen skakade verkligen efter passet och för första gången sen i januari gjorde jag knäböj och utfallssteg. Jag har inte gjort det sen i januari för att jag fått mer och mer problem med knäna men det verkar äntligen ha lugnat ner sig, typ 6 månader senare haha. 
 
Det gick bra att göra knäböj men jag körde bara 90 grader för att belasta knäna allt för mycket och dessutom körde jag bara med en pinne och ingen stång ens. Utfallstegen gick också bra, lite vingligt bara när jag körde på höger sida. 
 
Hela passet:
  • Knäböj 4x10, ingen vikt
  • Gående utfallssteg 3x10, ingen vikt
  • Raka marklyft 4x6 50kg
  • Cable kickbacks 4x15/sida, 60kg
  • Rygglyft i maskin, spänd rumpa under hela setet, 3x10 10kg
  • Bäckenlyft med boll mellan knäna, 3x 20
  • Sumosquats 1x10 8kg
 
 
Knäböjen. Tog denna video för att se hur tekniken ser ut. Det ser ganska bra ut tycker jag. Jag ska försöka bli mer rörligt vid vadmusklerna och hälsenan för att slippa ha vikter under fötterna. 

Specialist

Tja! 

Skrev precis ett helt damp inlägg men jag valde att inte publicera det för att jag hatar att inte vara positiv i bloggen, det är det den är till för. Den är till för att inspirera folk, inte få dem att bli på dåligt humör eller tycka synd om mig.

Jag ska försöka omformulera det där inlägg till er iaf haha.

Jag var hos knä specialisten idag. Han kollade mitt knä och som alla andra säger han att han inte kan göra något åt det utan jag får leva med smärtan. Han sa att det finns operationer att göra men att det inte fanns någon garanti på att knät kan bli bättre. 

Det som irriterade mig var en del kommentarer han sa. Orkar inte ta upp dem men han ansåg att jag tydligen klarar av mitt vardagliga liv och brydde sig inte om att jag inte kan gå upp och ner för trappor, har daglig smärta i knäna och ryggen.

Han tyckte vi skulle ligga lågt och vänta ett tag. Jag frågade vad vi skulle vänta på. Då visste han inte utan sa bara att jag skulle höra om mig om det blir värre. Han ville inte ens gå vidare med ärendet.  

Aja de e jobbigt just nu men de lär väl gå över om någon dag ... Får leva med daglig smärta resten av livet men jag lever i allafall så något positivt är det iaf :) 

Hoppas ni har haft en bättre dag, Peace :* 

Gör en skillnad

Tja! 

De var ju val idag som ni kanske redan vet och jag vill uppmana alla där ute som är över 18 att ta sig till vallokalerna. Detta för att vi har rätten till att rösta, detta för dem personer som varje dag kämpar för demokratin och för dem personer som en dag dött för tron på ett demokratiskt samhälle. Där ute idag finns det människor som dag ut och dag in sätter sina liv i spel bara för att ha rätten till att välja hur sitt land ska styras och här idag, i Sverige så orkar man inte ta sig till en vallokal och lägga en röst. Varför inte få din röst hörd? Varför tillåta dessa rasister, nationalister och nazister få mer makt i EU. Rösta för att ge demokratin, rätten till frihet och jämställdhet mer makt istället. Varje röst räknas. Idag beräknas ca 50% av de 7 miljoner som har rösträtt i Sverige att rösta, frågan är: varför inte alla 7 miljonerna? 

Jag röstade för första gången idag och det känns bra, min röst gör iaf att en mer människa röstar på något som gynnar Sverige än om jag inte hade röstat för då skulle partier som gör Sverige till ett sämre land få dubbelröst. En sak är säker, dem som röstar på främlingsfientliga partier kommer ta sig vallokalerna idag, varför? Jo Därför att de vet att de kan ta makten från nochalanta svenska människor som inte orkar ta 2 min av sitt liv för att gå och rösta... 

Rester

Godmorgon!
 
Sitter just nu i skolan och skriver klart mina sista arbeten för terminen. Vi har just nu restvecka och jag är så glad att jag inte har några rester utan det enda jag har är kompletteringar som jag måste göra för att garantera ett högt betyg så att mina lärare har underlag att visa att jag förtjänar mitt A. Den enda resten jag har är simning och orientering på idrotten för att jag ska kunna få ett B. Min lärare är så söt att hon ens är villig att ge mig ett B då jag inte har kunnat vara med på de flesta av idrottslektionerna tack vare mitt knä. Jag har fått A på alla hennes prov så det är väl egentligen det som höjer mitt betyg och att jag ändå alltid är ombytt och försöker så gott jag kan. 
 
Efter måndag är jag typ fri från skolan. Har inget kvar och då blir det bara chill helt enkelt. Dessutom kommer jag då kunna fokusera på jobbet och träningen till 100%. Även att njuta av ledighet och umgås med vänner. Cruisa runt i bilen och annat haha. 
 
Tog en PW imorse vilket var min första på ganska länge för har inte haft tid. Varmt väder gjorde ju saken bara bättre
 
 

Torsdag

Tjena! 

Kom hem från jobbet för en stund sen. Det blev inget avtal idag men de berodde nog på att jag bokstavligen fick 200 telesvar. Hörreni gör mig en tjänst och svara snällt på telefonförsäljare nästa gång dem pratar med er och säg inte att vi ska höra av oss senare när ni egentligen inte är intresserade för då blir ni bara mer irriterade på oss när vi ringer upp igen, just A little tip för att göra tillvaron bättre för oss alla  ;) 


Jag körde ett magpass tidigare idag då jag slutade skolan tidigt. Blev även lite cardio och testade hoppa hopprep för första gången sen i januari. Det funkade helt ok men det kändes en del i knät, testade att springa också och även där så gjorde det ont :( på onsdag blir det läkarbesök igen hos specialist och förhoppningsvis kan han åtgärda problemen med mina knän 

EnergyArmor

Jag vill stolt presentera att jag blivit ambassadör för Energy Armor!
 
 
Deras produkter innehåller negativa joner för att balansera våra jon värden i kroppen då vi har ett överskott på positiva joner. Vi får detta överskott på positiva joner tack vare allt teknologi användande hela tiden och detta skapar ett underskott på negativa joner. 
 
Jag har väldigt svårt att sova dem senaste åren. Jag har inte sovit en hel natt på flera år och det ska då Energy Armor hjälpa till att lösa. Jag kände en skillnad direkt när jag satte på mig armbandet igår. Det kliade typ i min kropp för att blodet flödar mer i kroppen och när jag hade min mobil i handen så kändes det typ magnetisk. Det var ganska coolt. Sen så sov jag faktiskt 7 timmar i sträck vilket jag faktiskt inte gjort på jättelänge. Jag brukar alltid vakna vid 3, checka luren och instagram innan jag somnar om igen men inatt så vaknade jag 6:30 när larmet slog så någon inverkan på min kropp måste det ha haft. Mamma fick testa ett av armbanden också, hon kände inte samma effekt men hon vill ge det en till chans ikväll så får vi se vad hon också tycker.  
 
Det bästa för eran del är att alla mina läsare och följare på instagram får 15% rabatt på produkterna om ni uppger "Esmeralda" i kassan Det finns massa olika armband och halsband också. Dessutom är dem väldigt trendiga. Dem har chamballa armband och är fina att ha när som helst.
 
Detta skriver dem på sin hemsida: 
"Armbandet innehåller en förening av starka negativa joner gjorda utav rika mineraler (Turmalin och vulkanaska) som är inkapslade i produkten, vilket utgör frekvens som arbetar med kroppens egna naturliga energiflöde. Negativa joner har hjälpt människor att må bättre sedan tidens begynnelse. Denna naturliga teknologi är tyst hjälpande för tusentals människor och Energy Armor vill vara en del av denna lösning. Som företag, vill vi försäkra att vår produkt gagnar dem som bär den maximalt."
 
Läs mer på Energy Armors hemsida. 
 
 
 
 
 

KÖRKORT

Tja!! 

Jag har varit off från bloggen men även från träningen senaste tiden för att jag satsat allt på körkortet och skolan.

Idag fick jag äntligen mitt efterlängtade körkort och kan nu återgå till träning och bloggande. Skolan är snart slut, har sista redovisningen imorgon! 

Meeeen åhhh kan fortfarande inte fatta att jag tagit körkortet!!! Behöver inte ha någon bredvid mig längre utan de e ba att ta nycklarna och dra hehe :D jag fick 55 på teorin idag och klarade uppkörningen redan förra veckan så nu får ni nog hålla er undan från vägarna. Hehe jag kört runt i bilen med mina vänner hela dagen och kom hem för en timma sen. Nu dags för sängen, är sjukt trött! Prioritera

Som rubriken lyder vill jag att alla ska börja prioritera det som är viktigt i livet. Man måst tex inse att man inte ta ska låta träningen gå överstyr, alltså att man bara tänker på det och skiter i allt annat. Jag har sett alldeles för många exempel där människor skippar skolan, skippar jobbet och annat bara för att de ska träna för att de ska ha fin kropp.
 
Man måste priotera viktigare saker ibland. Jag kan ta mig själv som exempel. Jag tar skolan som prio ett alltid. Jag vet att skolan är min framtid så om jag vet att jag måste få klart ett arbete till och med fredag. Ja men då blir det ingen träning dem dagarna för att jag helt enkelt måste bli klar. Vissa tränar så mycket att de aldrg vilar. Detta leder till utmattning och istället för ökad koncentration på lektioner såsom träning annars bidrar med leder detta till att man blir alldeles för trött för att lyssna. 
 
Jag vet personer som skippat skolan helt för att gå till gymmet.Jag kommer aldrig missa skolan för träningens skull. Många ungdomar tar skolan för givet, tänker att de inte orkar, anstränger sig inte och klagar sedan över sina betyg. Gumman lilla, om du är för lat och inte tänker kämpa för att få bra betyg, klaga inte då över att du fått ett dåligt betyg, Det är inte coolt att inte plugga, utan knowledge is power. Jag har haft det lätt, jag har klarat mig hela grundskolan och nu större delen utav gymnasiet utan att plugga men nu börjar det komma ikapp mig, jag måste också plugga nu för att få bra betyg. Vissa brukade förut göra som mig, de pluggade inte, jag fick alla rätt på provet, de fick F. Man har olika förmåga att snappa upp information och man kan inte jämföra sig med andra när det gäller pluggtid. 
 
Det gäller att prioritera allting. Jag går i skolan 5 dagar i veckan, jag jobbar 3 kvällar i veckan och dessutom tränar jag 4ggr i veckan. Detta klarar jag av för att jag prioriterar, för att jag helt enkelt planerar mitt liv. Just förra veckan så fick jag en hel del i skolan, en fåtal rester som måste bli klara så jag har då skippat träningen för att hinna bli klar med allt. Hinner du inte med träningen? Ta en promenad istället eller lite vardagsmotion. Det krävs inte att du är på gymmet 2-3timmar varje dag. 
 
 
 
 
 
 
 

Mealprep

Blev klar med mat fixandes för nästa vecka. Det blev matlådor med lax och kyckling med bulgur och broccoli som vanligt. Sen så gjorde jag även nötfärs med hackade champinjoner och lök samt bulgur och broccoli. Riktigt god blev nötfärsen, kryddade med grillkrydda och salt 

SM guld och födelsedagsfirande

Heej! 

Hade en grym dag igår så kings försvarade SM-guldet från förra året genom att slå Norrköping i den 7:e och avgörande finalen. Det var en grymt bra match och stämningen var otrolig. Har aldrig varit på en basketmatch med sån stämning. Vi stod uppe större delen av matchen och satte oss bara för att speakern sa att vi va tvungna så småbarnen också kunde få se nåt.

Efter det drog ju såklart alla ut och hade guldfirande! Hade så gärna velat gå men istället  gick jag på min kompis 18 års fest. Inte tråkigt hade jag där inte utan vi dansade hela natten lång och jag kom inte hem förens vid 4 tiden.

Nu dags att gå och storhandla innan jag ska ställa mig i köket och mealpreppa lite!
Tack så mycket! <3

Hej!!
 
Jag ville bara säga TACK till alla både här på bloggen och min instagram men mestadels dem som verkligen stöttar mig här på hemmaplan. Det är tack vare allas peppande och fina kommentarer som jag orkar fortsätta kämpa, att jag orkar lägga ner så mycket tid på att få en hälsosam kropp.
 
Jag startade den här bloggen för att jag skulle motivera mig själv, för att kunna se min progress. Jag trodde aldrig att så många skulle läsa den, trodde att jag skulle ha ett max på ca 50 unika läsare på dagar jag verkligen postade inlägg men idag har jag ca 150 konstanta läsare som kollar in blogg varje dag, även dagar jag inte skriver saker. Dagar som jag postar många inlägg så kan det vara uppemot 300 unika personer som läser min blogg. Detta trodde jag aldrig skulle hända och var inte heller målet med bloggen men det är ju hur kul som helst. Dessutom så har jag ju varit med i mest kommenterade blogglistan på blogg.ses förstasida vilket gör mig superglad. Fortsätt kommentera!! ;) 
 
Jag blir såklart hur glad som helst när många läser bloggen för det motiverar mig att fortsätta att inspirera till en hälsosam livsstil, att bevisa att man inte behöver svälta sig eller ta bort massa goda saker bara för att gå ner i vikt!  Det som krävs är hård arbete och vilja bara :D
 
 
 
 
 

Recept: Kokosbollar

 
 
Du behöver: 
125g minikeso 
ca 1/2 dl (25g) havregryn
2,5 tsk, ca 10g kakao
1 krm snabbkaffepulver
2 tsk (5g) kokosmjöl
1 msk stevia strö eller sukrin
10g kokos att rulla i
 
Gör såhär: 
Mixa ihop allt förutom kokosen med en stav mixer. Rulla lagonstora bollar och rulla dem sedan i kokos. Ställ i kylen ett tag. Enjoy :D 
 
Recept taget från: Tasty Health 
 

Manipulerade bilder

Något jag tog upp för några månader sidan var manipulerade bilder. Det behövs varken photoshop eller något redigeringsprogram för att man ska kunna manipulera bilder. Det räcker med vinklar och ljus. 
 
Imorse så stog jag och borstade tänderna när jag fick för mig att flexa mina biceps lite. Jag stog i perfekt ljus och det såg verkligen ut som att jag såg skitbiffig ut. Jag släckte lampan och tog en till bild. Då såg det helt annorlunda ut och tog sedan en tredje bild med ett tredje ljus och som ni ser på bilderna nedan så ser det verkligen inte ut som att jag tagit bilderna direkt efter varandra. Man tror det är någon progress bild när det egentligen är samma dag med 15 sek emellan bilderna. 
 
Detta visar ju att bilder kan lätt manipuleras till sin egen fördel utan photoshop utan endast pga vinklar och ljus. Sist jag skrev om detta så skrev jag mer om före och efter bilder. Att dem är jättebra men att det är lätt att det ser helt annorlunda ut om man står i olika ljus och vinklar. Dessutom så väljer folk alltid värsta före bilden och bästa efter bilden.  Läs inlägget HÄR.  
 
 
 

Fresh

Tja!!

Trött tjej som kom hem från skolan för en stund sen. Jag var på studentskiva igår så sov typ vid 4 tiden imorse, snacka om jobbigt att gå upp kl 8 sen för att dra till skolan. Jag hade juridik prov och det gick bra även fast jag var helt döööd. Jag ska sova nån timma nu om jag ens kan det. Brukar ha svårt att sova på dagen även fast jag är jättetrött

Jag gjorde precis en riktigt god sallad med räkor och ägg. Bombade med citron och la i lite vinäger också, såå fräscht och gott! 

-

 
 

Hur har jag gått ner i vikt?

 
Hur gick du ner i vikt? alltså vad gjorde du och vad åt du? För ja har försökt flera gånger men slutat bara med att ja äter massa onnyttiga saker. Grymt jobbat och tacksam för svar :)
 
För det första så för att gå ner i vikt har jag varit tvungen att deffa och räkna kalorier, innan dess har jag varken brytt mig om vågen eller vägt mig.Jag mäter mig istället och går mer utifrån det då muskler väger mer än fett men tar mindre plats. 
 
Jag kämpar arslet av mig det är så jag fått resultat! Jag kämpar dag in och dag ut för det jag vill uppnå det är därför jag kommit en bit på vägen. Det gäller att inte ge upp, aldrig! Jag har haft dåliga dagar, det har alla. Vi är mänskliga men det man måste göra att inte ge upp utan gå vidare och fortsätta kämpa. 
 
 
Det enda jag egentligen gjorde var att ta bort allt socker och onyttigt. Jag hade min första cheatday på nyår vilket betyder att jag inte fuskade eller åt onyttigt på 3 månader. För att kunna hålla mig så gjorde jag en nyttig bakelse en gång i veckan som jag och min familj åt på lördagsmyset.
 
Jag tog även bort all vit mjöl och ersatte det med mjöl från tex mandlar, kokos och soja. Jag ersatte vanlig mjölk med sojamjölk för att få mer protien och började även äta mer keso och kvarg. Havregrynsgröt varje morgon till frukost.Jag åt endast sallad och protein till lunch så minskade kolhydraterna genom att ta bort dem från en måltid. Jag äter mycket kyckling,fisk och mycket mycket sallad. Jag började gymma seriöst och körde efter eget program. I februari fick jag för första gången ett program från en PT. 
 
Jag äter nu 5-6 måltider per dag och jag har vant mig vid det. Brukade inte äta något mellan frukost och lunch så när lunchen väl kom åt jag väldigt mycket. Nu äter jag nötter eller minimorötter för att inte bli så hungrig och därmed inte överäta. Försök äta något var 3:e timma. 
 
Det mesta handlar om det mentala. Du klarar ingenting utan att ställa in det i din hjärna att du ska klara det. Jag har förmågan att när jag väl bestämmer mig för något så kör jag till 100%.I detta fall har det hjälp mig enormt. Du måste bestämma att nää nu fan räcker det, jag ska inte äta något onyttigt och läs mycket. Tro inte på allt du hör utan sök fakta, testa olika saker för våra kroppar är olika. Jag läser och läste enormt mycket för att lära mig mer om hur man bör äta och träna. 
 
Alla ni där ute klarar det också, tro på er själva och våga gå emot strömmer. Våga vara annorlunda, våga stå emot grupptrycket. Jag vet inte hur många gånger mina vänner försökt få mig att äta något onyttigt men de funkar inte så länge inte jag själv bestämt; "idag ska jag äta efterrätt" som jag tex gjorde på valborg där jag unnade mig en kladdkakebit. Nu har alla vant sig, dem försöker inte ens längre för dem vet att jag säger nej.
 
 

Totalt under deffen

God morgon! 

Uppe tidigt idag för att plugga lite teori och skriva klart min uppsats om frihandel. Kul att det pratas mycket om det nu när det närmar sig EU val och ännu roligare att jag tweetat med Christofer fjellner som är EU ledamot för moderaterna. Han kämpar för frihandel så det var kul att se hans åsikt om saken. Jag fick dessutom länkar att läsa mer om vad som sägs om frihandel i EU så det här arbetet lär bli bra.

Jag glömde igår säga hur mycket jag faktiskt förlorat under hela deffperioden. Det är - 3,2kg och -26,5cm. Det är jag nöjd med om man ser utifrån mina förutsättningar. Dessutom så börjar jag även se skillnad på vågen vilket innebär att jag förlorat en del massa istället för att allt ska omvandlas till muskler. Vill ju inte bli en muskelknutte precis utan strävar efter en atletisk kropp. Nu gäller det att fortsätta kämpa och försöka komma närmare mitt mål till sommaren. På somrarna har jag av en konstig anledning alltid gått ner ca 5 kg, iaf när jag spelade basket. Hehe sen gick jag upp allt på hösten igen. Vi tränade 9pass x 2 timmar i veckan och jag brukade va på stranden och bada resten av tiden så en hel del rörde man sig då men åt precis som vanligt så ska bli kul att se denna sommar. Jag har ändrat min kost men även mina träningsvanor så vi får se hur det blir. Jag tror faktiskt att det kommer gå bäst för mig under sommaren, undviker jag alkohol så lär de funka. Att äta en glass då och då ser jag inte som något problem. 

Lite vardagsbilder för en gångs skull ;) 


2 månader

Idag har det gått exakt 2 månader sen jag började deffa. Det har gått väldigt bra måste jag säga. Viktmässigt har jag gått ner 0,6kg och är 100g från mitt del mål. Dessutom har jag förlorat 14,5cm över min kropp. En cm här och var vilket resulterat till 14,5 cm över delarna jag mäter. Det är jag väldigt glad över. Det går fortsatt neråt och styrkan blir bara bättre och bättre. Det gäller att kämpa och aldrig ge upp. Ibland finns inte motivationen där men vad fan då är det bara bita ihop och köra
 
Jag har fått fastare kropp men jag har även fått en mer atletisk kropp. Man ser nu att jag tränar och det poppar upp lite muskler här och var snart. Benen syns redan, nu är det bara överkroppen som måste hänga med.När jag nått mitt delmål ska jag belöna mig själv med ett par Nike Air Force skor. För att behålla motivationen är delmål och belöningar väldigt bra.
 
Imorse efter vägning och mätningen så tog jag en Power walk på 50 min, kom hem och åt frukost och promenerade sen till täljehallen där jag körde ett köttigt ryggpass med min vän Natacha. Vi har båda problem med ryggen så för att stärka ryggen och få bra hållning så höll vi på och nötade ryggövningar med mycket fokus på tekniken i 1,5h 
 
Jag har fått en hel del kommentarer som jag besvarar imorgon, har lite mycket att göra det idag. Ni som skriver anonyma kommentarer får gärna skriva namn nästa gång, blir mycket roligare då :) 
 
 
 
 
 
 
 

Recept: Mugcake med vaniljfrosting och jordgubbar

 
Det  här åt jag till frukost en dag under påsklovet. Extremt gott måste jag säga och ni måste verkligen testa!!
 
Du behöver: 
 
Muggkakan
1 dl Havregryn
2 msk mjölk
2 ägg vitor
1 msk kvarg
1/2 msk kanel
halv banan
1 tsk bakpulver
 
Frosting
100g keso
1msk stevia
2tsk vaniljpulver eller vaniljsocker. 
 
Gör såhär:
Mixa allt till muggkakan med en stavmixer. Smörj in en mugg med någon form av olja eller smör, jag använde kokosolja. Lägg in i mikron på högsta effekt i 2 min. Ta ut och låt svalna. Mixa allt till frostingen med en stavmixer till en jämn smet och lägg sedan på kakan. Toppa med valfria bär eller nötter
 

Städning + hemmagym

Tja!! 
 
Var iväg tidigare idag på en power walk till gymmet och möttes av att det var stängd. Det är ytterst få dagar på året som täljehallen är stängd. till och med på självaste julafton har den varit öppen. Iaf så tog jag mig istället till ett utegym i närheten men där var det ockuperat av massa killar så ville inte gymma där heller. Det blev istället en promenad hem och 15 min med Paolo istället. 
 
Efter det så började jag städa undan i mitt rum och även lägga undan vinterkläder. Dessutom vek jag om alla kläder och la dem i fina högar så som dem borde vara. Dessutom tog jag alla mina basketlinnen och plockade undan dem. Jag kunde inte slänga dem så det blev istället bara att  lägga undan dem så de inte tar onödig plats. Jag slängde även en hel del kläder och det lär bli mer när jag väl testar allt. 
 
Blir nog en till PW lite senare idag för jag är inte nöjd med dagens träning eller så kör jag på crosstrainern här hemma. Hoppas eran dag är toppen :)
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0