Träningsvariation

Något som är väldigt viktigt är att variera sin träning, främst för att inte tappa motivationen men även för att kroppen ska få en liten chock. Jag har själv endast kört samma rehabprogram de senaste 3 månaderna vilket gjorde att jag tappade motivationen helt. Nu är jag tillbaka igen och kämpar tillbaka till den form jag hade i somras. Dock väljer jag denna gång att satsa mer på kondition och gruppass än på styrketräning.
 
Igår körde jag Zumba och sedan HIIT på cykel. Idag blir det styrka, imorgon styrka och fredag Tabata pass och Z! Latin Jam pass. På lördag ett spinningpass och på söndag är det ett yoga pass innan det är dags för att åka upp till Stockholm på en manifestation för att stoppa den etniska rensningen av kristna och andra minoriteter i Syrien och Irak. 
 
Som ni ser är det väldigt varierat där jag kör både cardio (Zumba, HIIT, Tabata, Z!Latin Jam, Spinning) och 2 pass styrka. Jag känner att det blir en perfekt variation nu när jag försöker få tillbaka motivationen. 
 
 
 
 
 

Paket från MMSports

 
 
 
 
 
 
 
 
Fick ett paket från MMSporta häromdagen. Jag beställde Casein och även pannkaksmix. Pannkaksmixen var väldigt god och en portion räcker till tre pannkakor, dock smakar den väldigt sött. 
 
Caseinet har jag bara testat en gång och då skulle jag göra caseinpudding, denna failade totalt och blev en sås istället men själva proteinet smakade bra iaf 
 
 
 

Recept: Energibollar

Sitter du på en föreläsning/lektion eller kanske på jobbet, dödstrött och är sugen på något sött? Då är dessa energibollar perfekta! nyttiga och goda, heeelt amazing! 
 
Energibollar 12-15st:
 
Ingredienser
• 8 st dadlar (mjuka, färska helst) 
• 1dl havregryn
• 2 msk kaffepulver
• 3 msk mandelmjöl
• 1 msk sötströ
• 2tsk Xantham gum
• 3msk smör- och rapsolja
• Kokos
 
Gör såhär: 
Blanda allt förutom kokosen i en skål tills det blivit en smet. Gör små bollar av smeten och rulla i kokos. In i kylskåpet en stund sen är det klart 

Mealprep

Hej! 

Jag har precis blivit klar med att göra mina matlådor! Det blev 5st för veckans kvarstående 5 dagar och de innehåller lax/kyckling, potatis och wokgrönsaker med extra broccoli 

Många frågar hur jag tillagar maten när jag mealpreppar och det är inte särskilt svårt.

Kycklingen skär jag i fyrkantiga bitar i lagom stor storlek. Sedan kryddar jag vanligtvis med grillkrydda men för att jag blev äcklad förra deffen för att jag åt kyckling hela tiden, dag ut och dag in så kryddade jag med citronpeppar den här gången. Vi får hoppas det smakar bra. Sen så steker jag bara kycklingen tills den är klar, done! 

Laxen kryddar jag med citronpeppar och steker även den i stekpannan tills den blivit klar.

Potatisen brukar jag som ni ser på bilden skära i runda bitar och lägga i ugnen på grilläget och 275grader tills de blir gyllenbruna. Jag kryddar dem med salt 

Wokgrönsakerna lägger jag i en kastrull och kokar ett par minuter. Lägger även i citron så de får en god smak 

Har ni frågor är det bara att skicka iväg en kommentar :) 

Progress

 
 
 
En av mina vänner visade bilder på oss från sommaren 2013, alltså ca 1,5 år sedan och därmed 6 månader efter min knäskada. Jag blev faktiskt lite chockad över bilderna på mig och valde att sätta den ena bredvid en bild jag tog i somras för att se om jag var lika stor nu. Det skiljer 2kg mellan bilderna men jag måste säga att jag faktiskt tycker det ser ut att vara mer än 2 kilo och ser man på mina ben anser jag att det är stor skillnad,nu har jag mycket mer definerade ben. Jag är faktiskt stolt över vad jag åstadkommit för det är en skillnad på andra plan än vikten. Jag har alltid sagt att vikten är inte det jag brytt mig om och jag kan lugnt säga att det står jag fast vid. Tröjan jag har på bilden sitter tight och som ni kanske ser så väller det ut lite på ryggen. Idag sitter den tröjan mycket lösare och är faktiskt lite stor. 
 
Man kan göra allt bara man lägger ner 100% på det man gör. Jag lägger ner väldigt mycket tid och energi på detta, haft stora motgångar med både rygg och knäskador och ändå klarat av det. Då kan du också göra det. Inga klagomål, inga ursäkter, det gäller att komprimissa och göra det man kan utifrån sina egna förutsättningar. 
 
 
Tankarna jag får när jag tänker på detta: 
1. Jag mår 1000 ggr bättre idag än jag gjorde då.
2. Jag har gått ner över 30 cm på kroppen även om vikten knappt rört sig. 
3. Vikten skiter jag fullständigt i.
4. Dem här bilderna har precis gett mig motivationen att fortsätta kämpa och att inte ge upp. 
5. Jag har så mycket mer att ge och hoppas verkligen jag får mindre ont iår så jag kan ge järnet och få en ännu finare kropp. 
 
 
 

RSS 2.0