Grekland 2017 - Del 2

Hej!
 
Sitter just nu och pluggar inför de två kommande tentorna nästa vecka och tänkte jag kanske borde uppdatera med del 2 av Greklandresan. SIst fick ni se bilder av sevädigheterna vi såg dagarna innan bröllopet. I detta inlägg får ni se mer bilder av själva bröllopet och dagen efter. Jag har inte så jättemånga bilder från det då jag filmade mestadels via Snapchat blandannat men ni får se några av de bilder jag har i alla fall.
 
Bröllopet var helt underbart med ett fåtal personer och med två olika kulturer kombinerade. Vi fick uppleva ett strandbröllop som var något utöver det vanliga vi brukar vara här i Sverige. Jag brukar gå på ca 5 bröllop per år, minst, och de flesta ser likadana ut. Därför var det extra roligt att få närvara på detta fina bröllop med underbara människor. 
 
Personligen trodde jag att vi och grekerna hade liknande traditioner i kyrkan i och med att de också är ortodoxa som oss men så var det inte. De har liknande sätt att tala på med en form av melodi men de gjorde saker som att gå runt bordet vid altaret och deras kronor knyts ihop och man byter plats på kronorna några gånger och prästen säger något/sjunger något. Det var en upplevelse att få se hur det går till i Grekisk kyrka!  Vi har också kronor på huvudet men på ett annat sätt, Prästen ber över kronorna tre gånger innan han sätter dem på huvudet och vi har mycket mer sång och kör i vår kyrka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från bröllopet. 
 
 
 
 
Aprikosmarmelad
 
Bilder från St Afrems nunnekloster. Bilden ovan visar ett dopfunt för vuxna
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0