Grekland 2017 - Del 1

Hej!
 
Som ni märkt har jag inte skrivit något på över en vecka. Detta beror på att jag varit i Grekland, rättare sagt i en stad utanför Thessaloniki vid namn Katerini för att bland annat gå på bröllop och vila ut. Vi var bjudna på en väns bröllop där då han gifte sig med en grekinna.
 
Jag och min man valde att åka dit i förväg för att tillbringa några dagar i värmen och sola lite.Det blev inte riktigt som vi tänkt oss då vädret inte var på vår sida. Det regnade de flesta dagarna och vi solade endast en dag. Däremot fick vi istället uppleva den grekiska kulturen och sevärdigheterna då vi besökte berget Olympos där den grekiska mytologin härstammar från och i mytologin bodde Zeus och de andra gudarna där. Det finns flertalet kyrkor i berget och vi besökte två av dessa. Förutom det besökte vi ett ställe som heter Meteora och som finns med i någon av James Bond filmerna. Där finns det också 5 eller 6 st kloster på klippor som vi besökte. Vissa av dessa kloster kan man bara besöka genom att åka linbana, inte det säkraste sättet att ta sig över.
 
I vissa kloster och kyrkor fick vi inte ta bilder så i klostrerna i Meteroa finns inga bilder innifrån. 
 
Det kommer komma fler inlägg med fler bilder. 
 
 
St Nikolay kyrka i en by påväg mot Olympos
 
 
 
Kyrka uppe på olympos, vet inte om ni ser den men den är vit där i mitten. 
 
 
 
 
 
 
 
Kyrkan på olympos, inne i den och utanför. Det finns en historia om att turkarna brukade kasta ner personerna som inte ville konventera till islam från denna kyrka. Det finns en balkong på baksidan av kyrkan som de kastades från. 
 
 
 
 
 
Ännu en kyrka på Olympos, dock måste man promenera ner för 170 trappsteg för att hitta den gömd i skogen. Denna kyrka heter Agia Kori och det sägs att det var en flicka som rymde från förtrycket och byggde denna kyrka gömd i skogen. De visste inte heennes namn så den fick heta Kori som tydligen betyder flicka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vid klostrerna i Meteora
 
 
 
 
 
 
 
 
I och utanför kyrkan i byn Kontariotissa som bruden kom från. En väldigt fin kyrka där jag och Filip fick träffa prästen och med teckenspråk och annat så förstod han att vi var Ortodoxa. Han kramade om oss och jag fick en gåva av honom i form av en handgjord ikon. 
 
.
 
 
En annan kyrka vi hittade på vägen :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0